Cursus biologie

Heb jij biologie nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Of wil je je basiskennis bijspijkeren? Bij WisMon ben je aan het juiste adres: met onze biologiecursussen werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

Schrijf je in

Biologie HAVO

Onze cursus Biologie HAVO behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van de bouw en de functie van cellen tot homeostase en milieubiologie. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor toelating tot studies variërend van laboratoriumonderzoek tot verpleegkunde en verloskunde.

Biologie VWO

Onze cursus Biologie VWO behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van fotosynthese tot genetica en ecologie. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor toelating tot studies variërend van geneeskunde en tandheelkunde tot farmacie.

Cursusinfo

Groepsgrootte en begeleiding

Bij WisMon werken we met kleine klassen van gemiddeld 10 tot 15 cursisten, en maximaal 20 cursisten. Hierbij is veel aandacht voor het werken met (examen-)opgaven. Bij groepen van meer dan 10 leerlingen zetten we op enkele momenten tijdens de cursus een docent-assistent in. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

Extra begeleiding

Wil je extra uitleg naast de cursuslessen? Je kan gebruik maken van ons uitgebreide netwerk aan bijlesdocenten. Zo kun je extra ondersteuning inzetten op de momenten dat jij dit nodig hebt.

Afsluitende examentraining

We sluiten de cursus af met een examentraining waar je stappenplannen leert om je opgaven aan te pakken. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Hier vind je meer informatie over alle afsluitende examens.

CCVX tentamentraining

Heb je zelf al de hele stof doorlopen en wil je alleen de puntjes op de i zetten voor het CCVX voortentamen? Dan kan je aansluiten bij onze CCVX tentamentraining. Kijk voor meer informatie op de pagina CCVX tentamentraining.

Jouw cursusprogramma

Kosten en locatie

Een Biologie HAVO of Biologie VWO cursus kost €775 en start in het voorjaar, najaar en in de zomer. Elke cursus bestaat uit 84 lesuren en wordt zowel in Utrecht als Amsterdam aangeboden.

Semesters

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week.

Kijk voor de exacte startdata op de vakpagina.

Meerdere vakken nodig?

Heb je naast biologie nog meer vakken nodig? Ons cursusaanbod is zo georganiseerd dat je binnen een jaar voor alle vier de bètavakken je certificaat kunt behalen. We hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet op de pagina cursussen combineren.

Inschrijven & Contact

Wil je meer informatie over onze cursussen? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen.