In één zomer een bètavak inhalen

Stel, je hebt de studie van je dromen gevonden. Jammer genoeg ben je in de vierde vergeten om dat ene bètavak te kiezen dat verplicht is om toegelaten te worden. Via WisMon kan je in de zomer alsnog je certificaat halen en starten aan je studie in september!

Schrijf je in
Het overkomt veel scholieren. Je kiest eind derde klas een profiel op basis van de vakken waar je een goed cijfer voor staat. Dan ga je open dagen bezoeken en vind je een toffe studie, maar blijk je daar toch wiskunde B, scheikunde of natuurkunde voor nodig te hebben. Je kan dan bij een vavo-school in één jaar dit vak nog behalen, maar het kan ook sneller!

De zomercursus biedt je de kans om in juni en juli jouw deficiëntie weg te werken. Zo heb je de hele maand augustus nog om uitgebreid te chillen voordat het studentenleven begint!

Opbouw van de cursus

Groepsgrootte en begeleiding

Bij WisMon werken we met kleine klassen van gemiddeld 10 tot 15 cursisten, en maximaal 20 cursisten. Hierbij is veel aandacht voor het werken met (examen-)opgaven. Bij groepen van meer dan 10 leerlingen zetten we op enkele momenten tijdens de cursus een docent-assistent in. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

Extra begeleiding

Wil je extra uitleg naast de cursuslessen? Je kan gebruik maken van ons uitgebreide netwerk aan bijlesdocenten. Zo kun je extra ondersteuning inzetten op de momenten dat jij dit nodig hebt.

Afsluitend examen

We sluiten de cursus af met een examentraining waar je stappenplannen leert om je opgaven aan te pakken. Voor de zomercursus is de meest gangbare optie het CCVX voortentamen in juli. Check altijd bij de gekozen opleiding wat de deadline is voor het wegwerken van je deficiëntie. Wil je meer informatie over de afsluitende examens? Hier vind je meer informatie over alle afsluitende examens.

CCVX tentamentraining

Heb je zelf al de hele stof doorlopen wil je alleen de puntjes op de i zetten voor het CCVX voortentamen? Dan kan je aansluiten bij onze CCVX tentamentraining. Kijk voor meer informatie op de pagina CCVX tentamentraining.

Jouw cursusprogramma


De zomercursus

Deze intensieve cursus start op 3 juni in Amsterdam en Utrecht. Dit betekent 4 tot 5 dagdelen per week les en een gemiddelde studielast van 35 uur per week. Een flinke dosis motivatie is dus echt vereist! De cursus wordt eind juli afgesloten met CCVX voortentamen. Het is níet mogelijk om twee vakken tijdens de zomercursus te doen. Kijk voor de exacte startdata op de vakpagina.

Meerdere vakken nodig?

Mis je meerdere bètavakken? Ons cursusaanbod is zo georganiseerd dat je binnen een jaar voor alle vier de bètavakken je certificaat kunt behalen. Maar hoe pak je dit nu aan, en wat is de juiste volgorde? We hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet op de pagina cursussen combineren.

Locaties

WisMon Utrecht
In Utrecht vinden onze cursussen plaats op onze eigen leslocatie in het centrum van Utrecht. Deze leslocatie bevindt zich op 15 minuten lopen van Utrecht CS.
Wismon utrecht   leslokaal

WisMon Utrecht

Lucasbolwerk 15
Google maps
VU Amsterdam
De campus van de VU is zowel met de auto als met het OV goed bereikbaar. Kom je met de trein, stap dan uit op station Zuid-WTC. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen (of 1 halte met de tram).

Foto vu 2

VU Amsterdam

De boelelaan 1105 Amsterdam
Google maps

Inschrijven & Contact

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.