Nieuw examenprogramma

Vanaf mei 2018 gaat voor vwo wiskunde A en B het vernieuwde examenprogramma in. In het cursusjaar 2017 - 2018 is het volgens onze reguliere cursussen alleen mogelijk om je voor te bereiden op het oude examenprogramma.Vanaf september 2018 zal WisMon overstappen naar het vernieuwde examenprogramma.

Nieuw examenprogramma, wat nu?!

Na de vernieuwingen van de examenprogramma's van natuurkunde, scheikunde, biologie en zelfs wiskunde havo, is nu ook wiskunde vwo aan de beurt. In mei 2018 zullen de eerste landelijke examens voor wiskunde vwo A en B plaatsvinden volgens het nieuwe examenprogramma. In 2018 zal er dus nog een mogelijkheid zijn om volgens het oude examenprogramma een bezemexamen af te leggen.

De CCVX voortentamens zullen het schooljaar 2017 - 2018 nog het oude programma toetsen. Mede daarvoor hebben we er vanuit WisMon voor gekozen tot en met de zomercursus 2018 het oude programma aan te bieden via onze cursussen. Vanaf september 2018 zal WisMon overstappen naar het vernieuwde examenprogramma. Als je een staatsexamen af gaat leggen, kun je onze cursussen alleen ter voorbereiding gebruiken als je voor een bezemexamen kiest. Het bezemexamen toets namelijk ook volgens het oude examenprogramma.

Als je om bepaalde redenen toch graag een staatsexamen volgens het nieuwe examen af wilt leggen, is het eventueel mogelijk je hierop voor te bereiden volgens een maatwerktraject. Neem in dit geval even contact met ons op, zodat we kunnen kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

Op deze pagina vind je voor zowel wiskunde vwo A als wiskunde vwo B de verschillen tussen het oude en het nieuwe examenprogramma overzichtelijk op een rijtje.

Wiskunde A vwo* Geen onderdeel van het schriftelijke examen, wel van het mondelinge examen
** Nieuw in het examenprogramma

Wiskunde B vwo
* Nieuw in het examenprogramma

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.