Onderwijsrobot NAO in de klas

Met NAO de onderwijsrobot wordt robotica-onderwijs leuk voor leerling én leerkracht. Gebruik NAO als onderwijsassistent of leer leerlingen programmeren en werk samen met NAO aan hun digitale geletterdheid. Na deze training heeft NAO voor jou geen geheimen meer.

Een menselijke robot op school

Tijdens deze praktische training ga je zelf aan het werk met onderwijsrobot NAO en de online leeromgeving van Robots in de Klas. Je leert over NAO en hoe je hem kunt programmeren. Aan het einde van de training kun je verhalen, quizzen, presentaties en programmeeropdrachten maken en weet je hoe je NAO in de klas kunt inzetten.

De training bestaat uit twee dagdelen en is geschikt voor zowel PO-leraren als VO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over onderwijsrobot NAO en programmeren met de online omgeving van Robots in de Klas uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies.

Opbouw training

Tijdens de training krijg je:

Dagdeel I
  • Een algemene introductie over NAO;
  • Uitleg over de online leeromgeving van Robots in de Klas;
  • Verhaal-, quiz- en presentatie-apps maken;
  • Programmeeropdrachten klaarzetten.
En ga je:

Dagdeel II
  • Lesideeën bedenken tijdens een inspiratiesessie;
  • Aan de slag met je eigen les(sen);
  • Je zelf gemaakte les pitchen aan medecursisten.

Literatuur

Niet van toepassing.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: 19 (I) en 28 november 2019 (II)
Tijd: 14.30 - 17.30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Karlijn Ballemans en/of Madelon Rietveld Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€350,- per persoon voor twee dagdelen; vrijgesteld van BTW

€1500,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.

*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.