Ontwerpen met robotica

Robots zijn niet alleen geschikt om kinderen te leren programmeren. Je kunt een robot ook inzetten om aan andere 21e-eeuwse vaardigheden van leerlingen te werken. Ontdek tijdens onze inspirerende training hoe je robots in kunt zetten voor ontwerponderwijs.

Ontwerpend leren met een robot

In deze praktische training staat ontwerpend leren centraal. Je leert diverse werkvormen kennen om tijdens je lessen te gebruiken en zo leerlingen te stimuleren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en creativiteit. Met behulp van inspirerende brainstormsessies werk je samen met je medecursisten verschillende roboticalessen uit. Je gaat naar huis met een stevige theoretische basis en concrete lesideeën om meteen in de les te gebruiken.

De training is geschikt voor zowel PO-leraren als VO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over ontwerpend leren uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies. We zetten o.a. het vakjesvel, snelle prototypes en de snelle presentatie in.

Opbouw training

Tijdens de training behandelen we:
  • De didactiek van ontwerpend leren;
  • Concrete werkvormen om in de klas te gebruiken;
  • Lesideeën rondom ontwerpend leren met robotica die je meteen in de les kunt inzetten.

Literatuur

Voor deze docententraining maken we gebruik van de leidraad onderzoekend en ontwerpend leren van Wetenschapsknooppunten Zuid-Holland.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: data 2020 n.t.b.
Tijd: 14.30 - 17.30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Karlijn Ballemans
Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€175,- per persoon; vrijgesteld van BTW

€800,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.


*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.