Onderzoekend&Ontwerpend leren

Wil je leerlingen stimuleren om te leren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en creativiteit? Van een gastles onderzoekend en ontwerpend leren tot een op maat gemaakte cursus of training, met WisMon worden jouw leerlingen enthousiaste onderzoekers en ontwerpers.

Aan de slag met onderzoek

De huidige samenleving verandert door technologie en wetenschap. Vaardigheden zoals kritisch en creatief denken, probleem oplossen en samenwerken, zijn daarom onmisbaar. Onderzoekend en ontwerpend leren is een lesmethode waarbij leerlingen deze vaardigheden ontwikkelen door zelf op onderzoek uit te gaan of zelf een ontwerp te maken. De nieuwsgierigheid en creativiteit van de leerlingen vormt het uitgangspunt voor hun leerproces, waardoor zij de vakinhoud beter begrijpen en onthouden.Bij WisMon bieden we trainingen en gastlessen aan om docenten en leerlingen kennis te laten maken met onderzoekend en ontwerpend leren. Tijdens de algemene training leer je meer over de cyclus van onderzoekend en ontwerpend leren en de praktische werkvormen die je daarbij kunt inzetten. We behandelen voorbeelden van lesmodules waarmee je direct aan de slag kunt en we laten je zien hoe je de methode kunt laten aansluiten op de bestaande leerlijnen. Daarnaast kan je ook verdiepende trainingen volgen waarbij je aan de slag gaat met een eigen casus in de praktijk: in onderbouw of bovenbouw, vakoverstijgend of vakspecifiek. Na afloop van de verdiepende trainingen bieden we persoonlijke begeleiding op school.

Ondersteuning door WisMon

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen en uitvoeren van een implementatieplan. Met onze expertise in innovatie en achtergrond in het onderwijs helpen we jullie graag op weg.
Neem contact met ons op >>

Docententrainingen

Wil jij in de klas ook aan de slag met onderzoekend en/of ontwerpend leren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een docententraining van WisMon leer je alle ins&outs en ga je naar huis met concreet lesmateriaal dat direct toepasbaar is in de klas.

Bekijk hier onze trainingen>>

Gastlessen en lessenreeksen

Wil jij dat jouw leerlingen 21e eeuwse vaardigheden ontwikkelen en tegelijkertijd geënthousiasmeerd worden voor bèta en technologie? Binnen een gastles of lessenreeks onderzoekend en/of ontwerpend leren worden de leerlingen gestimuleerd om te leren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en creativiteit
Bekijk hier onze gastlessen>>

Onderzoekend leren met Texas Instruments

WisMon en Texas Instruments werken samen om onderzoekend leren in het STEM onderwijs te brengen. Door onderwijsmateriaal en trainingen te ontwikkelen, helpt WisMon docenten en leerlingen de producten van TI zo optimaal mogelijk in te zetten tijdens de les. Met de TI-Nspire CX kunnen leerlingen gemakkelijk hun eigen onderzoek uitvoeren in het klaslokaal. Door de beschikbaarheid van meer dan 50 sensoren, kunnen leerlingen zelf data verzamelen en deze vervolgens gemakkelijk verwerken en analyseren.

WisMon maakt het gebruik van de TI-Nspire CX toegankelijk voor docenten en hun leerlingen. Dit doen we door het geven van docententrainingen, gastlessen en workshops. Daarnaast ontwikkelen we lesmodules die makkelijk gebruikt kunnen worden in de les en aansluiten op het curriculum en de 21st century skills.

Meer weten?

Is er naast het standaard aanbod behoefte aan een verdiepende docententraining op maat of zijn jullie op zoek naar een specifieke gastles die bijvoorbeeld aansluit bij een thema of schoolvak? Neem contact op met WisMon voor de mogelijkheden.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.