Codey Rocky

Aan de slag met programmeren én games leren ontwerpen? Met Codey Rocky kan het alle twee! Deze toegankelijke robot brengt leerlingen de basisprincipes van programmeren bij en heeft daarnaast genoeg in huis om elke leerling uitdaging te bieden.

Makeblock

De robots van Makeblock zijn zowel geschikt voor beginnende als meer ervaren programmeurs. Codey Rocky ziet er niet alleen leuk uit, maar kan ook op allerlei manieren in de klas worden gebruikt. Van gamedesign tot een (programmeer)opdracht rondom onderzoekend en ontwerpend leren, met Codey Rocky zijn de mogelijkheden eindeloos.

Codey RockyCodey Rocky is een hele toegankelijke robot die al door leerlingen vanaf 6 jaar gebruikt kan worden. Codey is uitgerust met meer dan 10 elektronische modules, waaronder een led-display en licht- en geluidsensor, waardoor hij op vele manieren in de klas is in te zetten. Dankzij Rocky, de mobiele basis van Codey, is deze robot beweegbaarder dan ooit. Maar behalve draaien en lijnen volgen, kan Codey Rocky ook objecten ontwijken, licht volgen, muziek afspelen en emoties tonen op zijn display.


Met behulp van handige instructiefilmpjes ontdekken leerlingen spelenderwijs hoe ze Codey Rocky kunnen programmeren. Willen leerlingen een game of animatie ontwerpen? Ook dat is mogelijk. Leerlingen kunnen de display omtoveren tot een animatie- of spelscherm en Codey veranderen in een controller door hun spel met Codey’s knoppen te besturen.

Programmeren met de Codey Rocky

Het besturen van Codey Rocky kun je zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. In de speciale Makeblock App staan verschillende voorbeeldprogramma’s waarin je kunt zien hoe een blokprogramma is opgebouwd. Nadat je de app op een tablet of smartphone hebt gedownload, kun je meteen aan de slag. Codey kan ook als controller worden gebruikt bij verschillende Makeblock spelletjes.

Wanneer leerlingen Codey Rocky eenmaal hebben leren kennen, kunnen ze hem met behulp van blokkentaal, gebaseerd op het bekende Scratch, programmeren. Is het programmeren met blokkentaal op een gegeven moment niet meer uitdagend genoeg dan is het ook mogelijk om met de PC-versie van de Makeblock App de code achter de blokjes bekijken. Codey Rocky werkt met de programmeertaal Python. Zo kunnen leerlingen hun programmeervaardigheden blijven ontwikkelen en de stap maken van blokprogrammeren naar het gebruiken van echte code.

Onze trainingen en gastlessen

Introductietraining: Codey Rocky in de klas
Tijdens deze praktische training ga je zelf werken met Codey Rocky en ontdek je hoe je deze robot in de klas kunt inzetten.

Na een algemene introductie over Codey Rocky en de grafische programmeertaal Scratch ga je zelf aan de slag in de app- en PC-omgeving van Makeblock. Laat je verrassen door de mogelijkheden! Na afloop heb je genoeg kennis en inspiratie om Codey Rocky direct tijdens je lessen te gebruiken.

Wat komt er aan bod?
  • Algemene introductie Codey Rocky
  • Uitleg grafische programmeertaal Scratch
  • Behandeling app- en PC-omgeving van Makeblock
  • Toepassingen in de les
Kosten
€750,- per dagdeel

Gastles: programmeren met de Codey Rocky
Leerlingen enthousiast maken over robotica? Met Codey Rocky gaat dat zeker lukken!


Tijdens deze gastles maken de leerlingen kennis met de aansprekende robot Codey Rocky. Na een algemene introductie en uitleg over de bijbehorende app- en PC-omgeving gaan leerlingen zelf aan de slag. Programmeerplezier gegarandeerd!


Wat komt er aan bod?
  • Algemene introductie Codey Rocky
  • Behandeling app- en PC-omgeving van Makeblock
  • Programma’s schrijven voor de mBot (Ranger)

Kosten
€150,- per lesuur (minimale afname van 2 lesuren)
vanaf 3 lesuren €125,- per lesuur

Meer weten?

Interesse? Is er naast het standaard aanbod behoefte aan een verdiepende docententraining op maat of zijn jullie op zoek naar een specifieke gastles die bijvoorbeeld aansluit bij een thema of schoolvak? In overleg is het ook mogelijk om een lessenreeks rondom robotica en programmeren te verzorgen. Neem contact op met WisMon voor de mogelijkheden.

Wil je de Codey Rocky in actie zien? Bezoek ons op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling!Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.