<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

7 werelden van techniek

Nieuwsgierig naar de leukste lesmogelijkheden van de 7 werelden van techniek? Haal ze jouw klaslokaal binnen en geef leerlingen boeiende tools om alles over techniek te ontdekken. Onderzoek, ontdek en laat het ze zelf ervaren! 

Een wereld zonder techniek en technologie kunnen we ons niet meer voorstellen. Het zit in alles om ons heen; van het nieuws checken op je telefoon tot het muziek luisteren via je Airpods. Achter alles schuilt techniek! En dagelijks komen hier meer technische functies bij. Heel interessant natuurlijk, maar hoe krijgen jouw leerlingen het juiste beeld van deze mogelijkheden binnen techniek? Op die vraag speelt de 7 werelden van techniek in. Met actieve testen en zelf dingen maken ontdekken ze de werelden waar ze affiniteit mee hebben. Maar bovenal zullen de leerlingen zien dat techniek zoveel meer omvattend is dan ze in eerste instantie denkenBenieuwd geworden hoe ze dit gaan ontdekken? 

Ontdek de 7 werelden van techniek.

Zowel klassikaal als individueel kunnen de leerlingen aan de slag gaan met de 7 werelden van techniekMaak bijvoorbeeld deze quiz, waarbij leerlingen erachter komen met welke thema’s ze de meeste affiniteit hebben. Of ga aan de slag met het lesmateriaal van WisMon voor een echte verdiepingsslag. Duik in de wereld van Mens & Gezondheid en ga aan de slag met DNA. Maak een zelfrijdende auto met Makeblock in Wonen, Werken & Verkeer of ontwerp je eigen Tiny House met de lasersnijder. Alle lessen zijn te vinden op Leapo, het lesmiddelen portaal van WisMon. 

De leukste manier van het ontdekken van techniek. 

Bij WisMon gebruiken we de 7 werelden van techniek als leidraad voor de ontwikkeling van ons lesmateriaal. We bieden leerlingen de context en verscheidenheid van bèta en techniek, en proberen aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Ook laten we zien dat techniek in alle profielen terugkomt. Want hoe weet je als jonge leerling wat écht bij je past? Door het te ontdekken, ervaren en te beleven.  

Hoe ziet ons lesmateriaal eruit? 

Aan de hand van hedendaagse voorbeelden gaan we ‘hands-on’ aan de slag.  

Steeds meer mensen moeten op minder oppervlakte leven. Dit willen we ook nog eens energiezuinig doen en niet inleveren op woongenot, dat is een hele uitdaging! Laat leerlingen hun eigen Tiny House ontwerpen met de lasersnijder. Of bouw je eigen stad met virtual reality. Leer wat een smart city is en hoe je dit kan ontwerpen en programmeren in Cospaces. 

 Ga op een leuke manier aan de slag met een zelfrijdende auto en los het fileprobleem op. Programeer de auto zo, dat hij rondrijdt en obstakels ontwijkt. Met dit kant-en-klare lesprogramma kun je met de mBot in je klas aan de slag gaan. 

Onze economie gaat dag en nacht door, wereldwijd. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door alle techniek. Een robot verzameld producten voor ons in het magazijn of regelt de container die van en naar grote havens worden vervoerd. Laat je leerlingen aan de slag gaan met mBot, een onderwijsrobot waarbij je het leren van robotica en programmeren leuk maakt. Met slechts een schroevendraaier en hands-on te bouwen, wordt er met plezier een echte robot in elkaar gezet. 

Ons leven speelt zich steeds meer digitaal af. We vergaderen via livestreams, shoppen cadeaus online en checken dagelijks onze social media kanalen. Maar wie houdt dit allemaal veilig en draaiend? Leer programmeren en ontwikkel digitale geletterdheid; echte 21e-eeuwse vaardigheden.  

Laat je leerlingen de ruimte in gaan en een echte waterraket bouwen! Dit gave 3D project is zowel met de bovenbouw basisonderwijs als de onderbouw van het voortgezet onderwijs geschikt. De plastic fles, gevuld met water, wordt de lucht in geschoten! Met behulp van het verschillende afschietmechanisme en een parachute krijgen de leerlingen alles geleerd over deze techniek. 

Tot slot

Je leerlingen op weg helpen in de wereld van techniek? Al het lesmateriaalhiervoor is te vinden op Leapo, het leer portaal van WisMon. Heb je hulp nodig bij een leuke techniek-les rondom de 7 werelden van techniek? Neem gerust contact met ons op. 

Elke leerling is uniek, ook als het gaat om zijn of haar kijk op techniek. Het is dan ook logisch dat elke jongere op een andere manier betrokken kan worden bij bèta en techniekvakken. Op basis van Platform Talent voor Technologie in 2019 is het Bèta&TechMentality model ontworpen. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel Ontdek het Bèta&TechMentality model. 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van WisMon? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. 

 

Mis jij nog een bètavak?

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding of de universiteit? Of wil je de volledige bovenbouwstof nog een keer doorlopen? Onze cursussen wiskunde a, wiskunde b, natuurkunde, scheikunde of biologie behandelen de gehele bovenbouwstof. We bereiden je optimaal voor het halen van een deelcertificaat of het CCVX voortentamen. Zo kun je alsnog worden toegelaten tot jouw studie naar keuze!

Persoonlijk advies nodig?

Meld je dan aan voor een live-sessie waarin wordt uitgelegd hoe een (online) cursus er bij WisMon uitziet. Ga je meerdere vakken volgen en heb je hulp nodig bij het opstellen van een programma? Vraag dan persoonlijk advies aan!