<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

In één zomer een bètavak inhalen

Stel, je hebt de studie van je dromen gevonden. Jammer genoeg ben je in de vierde vergeten om dat ene bètavak te kiezen dat verplicht is om toegelaten te worden. Via WisMon kan je in de zomer alsnog je certificaat halen en starten aan je studie in september!

 

Het overkomt veel scholieren. Je kiest eind derde klas een profiel op basis van de vakken waar je een goed cijfer voor staat. Dan ga je open dagen bezoeken en vind je een toffe studie, maar blijk je daar toch wiskunde B, scheikunde of natuurkunde voor nodig te hebben. Je kan dan bij een vavo-school in één jaar dit vak nog behalen, maar het kan ook sneller!

De zomercursus biedt je de kans om in juni en juli jouw deficiëntie weg te werken. Zo heb je de hele maand augustus nog om uitgebreid vakantie te vieren voordat het studentenleven begint!

Deze intensieve cursus start op 3 juni in Amsterdam en Utrecht. Dit betekent 4 tot 5 dagdelen per week les en een gemiddelde studielast van 35 uur per week. Een flinke dosis motivatie is dus echt vereist! De cursus wordt eind juli afgesloten met CCVX voortentamen of met een James Boswell examen. Het is níet mogelijk om twee vakken tijdens de zomercursus te doen. Kijk voor de exacte startdata op de vakpagina.