<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Jennifer: “Als ik een idee heb, wordt er echt naar geluisterd”

Als projectcoördinator onderwijsontwikkeling is Jennifer Hopman-Groeneveld de sparringpartner van alle partijen die zich bezighouden met het digitaliseren van onderwijsmateriaal.

“Alle betrokken partijen zo ondersteunen dat zij weten hoe het project ervoor staat, wat ze moeten doen en dat ik hun vragen kan beantwoorden. Ik hoef niet elk detail te kennen, maar verdiep me zo veel mogelijk in elk project.” Dat is in een notendop Jennifers taak, als coördinator van het digitaliseren van onderwijsmateriaal. In die rol is Jennifer het aanspreekpunt voor studenten, docenten, mede-coördinatoren en natuurlijk de opdrachtgever. 

Jennifer is er onder andere verantwoordelijk voor dat het lesmateriaal online komt te staan op ons leerportaal Leapo. “Belangrijk hierbij is dat docenten de weg naar dat materiaal weten te vinden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de planning en zorg ik ervoor dat deadlines gehaald worden.”

De grootste uitdaging zit voor Jennifer in het opstarten van een project. “Ik hoef niet elk detail te kennen, maar verdiep me inhoudelijk graag zo veel mogelijk in het project, zodat ik alle partijen goed kan ondersteunen. Soms lopen er meerdere projecten tegelijk en dan is dat verdiepen best lastig. Gelukkig krijg ik hierin ook goede begeleiding.

Verbinding: op kantoor en vanuit huis

Sinds een tijd werkt het team onderwijsontwikkeling bij WisMon met een zogenaamd buddy-systeem. Elk teamlid heeft een buddy, met wie je kunt sparren en met wie je het werk kunt verdelen. Voor Jennifer werkt deze aanpak goed: “Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn projecten, maar er zijn meerdere momenten in de week dat we als collega’s samenkomen: woensdag fysiek op kantoor en de rest via videobellen. Dat dit kan vind ik erg fijn: je bent meer flexibel en kunt altijd vanuit huis werken wanneer dat beter uitkomt. Maar minstens één dag op kantoor vind ik ook belangrijk voor de verbinding: je hebt het dan ook over andere dingen dan werk, waardoor je elkaar beter begrijpt. Prettig van WisMon vind ik dat je zelf kiest wanneer je op kantoor werkt of thuis.”

Eigen ideeën en autonomie in het werk

Een ander positief aspect van werken bij WisMon is voor Jennifer de mate van autonomie in het werk. “Ik weet zelf precies wat er moet gebeuren en wanneer het af moet en op basis daarvan kan ik zelf mijn werkdag indelen. Ook vind ik het prettig dat ik als coördinator zelf gesprekken voer met de opdrachtgever, omdat ik me daardoor meer betrokken voel bij het project. Daarnaast merk ik dat WisMon oog heeft voor mijn talenten en dingen waar ik enthousiast van word. WisMon denkt daarin ook met mij mee.

WisMon staat erg open voor nieuwe ideeën! Als ik een idee heb, wordt er echt naar geluisterd. Vervolgens krijg ik de vrijheid, maar ook de verantwoordelijkheid om het uit te voeren en daarin mijn expertrol te nemen. Wat ook erg fijn is: ik heb een goede band met mijn teamleider: ik kan echt bij haar terecht, als er iets is op persoonlijk vlak, of als er iets in een project niet lekker gaat. Ik kan haar feedback geven over hoe we bepaalde dingen aanpakken en daar wordt dan ook iets mee gedaan.”

Meer met video

Een punt waarop WisMon nog zou kunnen doorgroeien is volgens Jennifer meer inspelen op de vraag naar video in het onderwijs. “Jongeren, scholieren en studenten maken veel gebruik van video om te leren. Hier kunnen wij als WisMon op inspringen. Vanuit mijn ervaring met het maken van video’s ga ik me hierin verdiepen vanuit de vraag: wat werkt er goed? Je ziet bijvoorbeeld dat video’s over wiskunde heel populair zijn bij scholieren en jongeren, daar zouden we bij WisMon ook veel meer mee kunnen.

Een andere volgende stap die Jennifer voor zich ziet, is dat zij als coördinator eerder in het proces wordt betrokken bij de gesprekken met opdrachtgevers. “Zo kan ik uit eigen ervaring beter meedenken en kan ik opdrachtgevers adviseren. Als organisatie worden we daar ook weer een professioneler van.”

Een hart voor fotograferen

Inmiddels is Jennifer twee jaar in dienst bij WisMon, een periode waarin ze veel ontwikkeling doormaakte en WisMon zelf ook zag groeien. “Het team is echt veel groter geworden, we hebben meer coördinatoren en hebben ook de werkprocessen veranderd, zoals het buddy-systeem dat ik eerder noemde.”

Dat werken bij WisMon altijd dynamisch is en onverwachte ervaringen oplevert, ervaarde Jennifer aan den lijve. “Al vrij snel organiseerde ik voor onze studenten (die als bijbaan meewerken aan projecten) een inwerkbijeenkomst. Dat had ik nooit verwacht: ik sta niet vaak voor grote groepen, maar ik heb het toch gedaan en het was leuk! Daarnaast heb ik vorig jaar voor een stagiaire een hart gefotografeerd. Dat ik na de snijpractica van biologie op de middelbare school opnieuw met organen zou werken, dat zag ik ook niet aankomen.”

Verhalen van andere collega's

Stef: “Ik vind het mooi om het kwartje te zien vallen”

Lees verder

Emmy: “Ik kan hier heel erg mezelf zijn”

Lees verder

Karlijn: “Bij WisMon willen we gelukkige medewerkers”

Lees verder