<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Basistraining Onderzoekend en Ontwerpend leren

Onderzoekend en Ontwerpend leren is dé didactiek van W&T-onderwijs. Hoe zet je dit op een goede manier in? Leer dat tijdens deze training.

Vraag een InSchool training aan
Schoolteams
PO, VO
Op locatie
800 euro
Datum op aanvraag
1 dagdeel

Basistraining Onderzoekend en Ontwerpend leren

In het kort

Wil je graag aan de slag met onderzoekend en ontwerpend leren, maar weet je niet goed hoe? Of ben je er al mee bezig en heb je het idee dat het beter kan? Wil je invulling geven aan W&T lessen en zoek je naar een goede didactiek daarbij? Dan is deze basis training O&O iets voor jou!

Tijdens deze training leer je werken met de onderzoek- en ontwerpcyclus. Je leert hoe je daarmee 21ste -eeuws vaardigheden kunt ontwikkelen en ook hoe je daarmee aansluit bij de interesses van de leerlingen. Er is aandacht voor een andere, meer begeleidende en coachende rol die je als leerkracht inzet.

Het is een actieve training waarin je veel zelf ervaart en praktisch aan de slag gaat. Het resultaat van de training is direct toepasbaar. Dat maken we mogelijk door tijdens de training aan te sluiten bij de middelen, thema’s en methoden die jullie op school al gebruiken. Je zult zien dat O&O niet iets extra’s, maar net een andere manier van lesgeven is, waarbij je met veel ruimte en creativiteit aan kunt sluiten bij een (school breed) thema of een onderwerp uit een (bv. WO, Taal of Reken) methode.

Doelgroep

Schoolteams (of een deel daarvan) die met elkaar een stap willen zetten op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren. De training is geschikt voor scholen die nog helemaal géén of geringe ervaring hebben met O&O leren.

Tijdsduur

In 1 dagdeel leren we je de didactiek van O&O en koppelen we deze didactiek aan je lessen en thema’s, wat resulteert in concrete O&O lessen waarmee je na afloop direct mee aan de slag kan.

 

Vraag vrijblijvend advies aan

Wat leer je tijdens deze training?

  • Wat O&O inhoudt en waarom het nuttig is om in te zetten bij jou op school;
  • Wat jouw rol als leerkracht is tijdens O&O;
  • De verschillende stappen van de O&O cyclus;
  • Hoe je O&O leren kunt implementeren bij jou op school.
Vraag een InSchool training aan

Praktische informatie

Locatie

  • Deze training is op jouw eigen school te volgen, tijdens een vakgroepoverleg, studiedag, etc. Je gaat dan aan de slag met je collega’s in jullie eigen omgeving en met de leermiddelen die tot jullie beschikking staan.

Prijs

  • € 800,- per training per schoolteam van maximaal 20 deelnemers excl. reiskosten (vrijgesteld van btw).

Data

  • Op aanvraag.

 

Vraag een InSchool training aan

Direct toepasbaar in de praktijk
Al onze trainers zijn ervaren professionals
Aandacht voor jouw eigen leerdoelen

Zin om te te starten?

Vraag dan direct de basistraining Onderzoekend en Ontwerpend leren aan.

Advies nodig?

Heb je een vraag die niet wordt beantwoord op de pagina? Of wil je gewoon samen met iemand sparren over jouw opleidingstraject?

Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Wendie via wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online adviesgesprek in.

Alle vragen