<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Robotica en programmeren in de klas

Aan de slag met robotica en programmeren

Veel leraren hebben het gevoel dat ze niet genoeg kennis hebben om leerlingen te leren programmeren, scholen zijn bang dat het aanschaffen van robots teveel van het budget vraagt en het reguliere programma is vaak al zo vol dat er geen ruimte is om ook nog roboticalessen, of ander innovatief onderwijs aan leerlingen aan te bieden.

Desondanks is het belangrijk om leerlingen te enthousiasmeren voor robotica en programmeren. Nog steeds kiezen weinig leerlingen voor een technische opleiding terwijl juist in de techniek veel werkgelegenheid is. Bovendien zijn de vaardigheden die leerlingen opdoen wanneer ze leren programmeren ook heel waardevol voor leerlingen die later geen programmeur willen worden. Daarom gaan we in onze roboticablogs dieper in op robotica- en programmeeronderwijs op basisscholen en middelbare scholen.

 

robotica- en programmeeronderwijs

Alles wat je als leraar moet weten over robotica- en programmeeronderwijs

We bespreken robotica en programmeren in het basis- en middelbaar onderwijs en vertellen waarom je leerlingen eigenlijk wilt leren programmeren.

Ben je overtuigd en wil je met robotica en programmeren op jouw school starten of de huidige lessen verbeteren? Dan kun je in de rest van onze blogs lezen hoe je als school met robotica- en programmeeronderwijs kunt starten en als leraar eenvoudig robotica- en programmeerlessen kunt geven.

Heb je specifieke vragen rond robotica en programmeren die niet in deze blogs worden beantwoord? Neem dan contact met ons op. Onze robotica-experts staan voor je klaar!

Enthousiast geworden over dit onderwerp?

En wil jij je als leraar verder ontwikkelen? Dat kan! Het Leapo-lesportaal en ons scholingsaanbod zijn er om jou verder te helpen.

Naar het lesportaal Bekijk het scholingsaanbod

Leapo: een online lesportaal

Wil jij jezelf én je leerlingen verder ontwikkelen op het gebied van robotica, programmeren, 3D-printen en/of W&T? Met ons online lesportaal Leapo helpen we je waar en wanneer jij dat wilt. Je vindt er uitgewerkte leerlijnen met cursussen speciaal voor leraren van het primair en voortgezet onderwijs en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt.

Meer informatie

Scholing

Ben je leraar en wil je je verder ontwikkelen en aan de slag met thema’s als robotica, VR of 3D-printen? Neem dan eens een kijkje bij ons scholingsaanbod.

Meer informatie