<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

SenseMath app voor Koninklijke Viso

WisMon werkt al een tijdje samen met andere educatieve organisaties. In deze reeks lichten we er steeds eentje uit. Dit keer lees je meer over onze samenwerking met Koninklijke Visio.

Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. De organisatie heeft onder andere 5 onderwijslocaties, waar speciaal onderwijs verzorgd wordt aan deze doelgroep.

Daarnaast biedt Koninklijke Visio al jaren een zo goed mogelijke zorg en ondersteuning aan mensen met een visuele beperking. De SenseMath app is daar een voorbeeld van. WisMon werkte mee aan de ontwikkeling ervan.

De vraag van Koninklijke Visio: ontwikkeling van SenseMath

Blinde of slechtziende leerlingen kunnen SenseMath gebruiken om grafieken te ‘lezen’. De app zet grafieken namelijk om in geluid. Omdat SenseMath ook in het regulier onderwijs inzetbaar moet zijn, schakelde Koninklijke Visio WisMon in. WisMon kreeg een adviserende rol en moest er vooral voor waken dat de app zou aansluiten bij de methodes binnen het regulier onderwijs.

 

 

 

 

 

 

 

De toegevoegde WisMon-waarde: advies, coördinatie en invoer

De taak van WisMon in dit traject was veelzijdig: buiten de adviserende rol kreeg het team nog andere werkzaamheden toebedeeld. Ook de volledige coördinatie en invoer van de grafieken uit Getal & Ruimte en Moderne Wiskunde kwam op de schouders van WisMon terecht.

Het resultaat: een goedwerkende, gratis app

WisMon creëerde in samenwerking met Koninklijke Visio en de programmeurs van Q42 een prachtige gratis app. In de app kunnen leerlingen hun eigen functies invoeren en beluisteren, maar ook de grafieken uit hun boek. Wiskunde wordt met deze app heel wat toegankelijker voor blinden en slechtzienden!

Wil je meer weten over hoe klanten hun samenwerking met WisMon hebben ervaren? Lees het hier. Ben je er al van overtuigd dat WisMon de expertise in huis heeft die jij zoekt? Laat het ons weten!

Meer informatie?

We geloven in maatwerk en kijken graag samen naar de beste oplossing voor jouw vraagstuk.

Wil je meer weten? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact met je op.

Inzet bètastudenten

Als organisatie kun je ook gebruik maken van ons bèta-studententeam. Onze studenten ondersteunen bij de migratie van bijvoorbeeld e-learningcontent of spelen een rol als begeleider bij een educatieve workshop.