<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Op naar een geslaagd (voor)-tentamen!

Je hebt je opgegeven voor het CCVX-voortentamen in april, maar deze is verplaatst. Wat nu? We hebben voor alle cursisten een aantal handige studietips op een rijtje gezet om deze periode door te komen, zodat je goed voorbereid het volgende tentamen kan maken.

Heb je de afgelopen periode bij ons een jaar- of voorjaarscursus gevolgd? Dan is de kans groot dat je je hebt opgegeven om in april het CCVX-voortentamen af te leggen. Helaas kon dit tentamen niet doorgaan en heb je nu een tijd te overbruggen voor je je opgedane kennis bij een volgend tentamen kunt toetsen. Om de komende periode goed door te komen, hebben we de volgende studietips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: begin op tijd!

Het is een schot voor open doel, maar toch echt de beste tip: begin op tijd! Inventariseer wat je wilt/moet doornemen en maak een realistische planning. Zo raak je niet in de stress vanwege tijdgebrek.

Tip 2: oefen oude tentamens

Oefen (veel) oude tentamens. Zo raak je gewend aan de vraagstelling, check je of je kennis voldoende is en krijg je gevoel voor de onderwerpen die vaak op het tentamen terugkomen.

Tip 3: focus op moeilijke onderwerpen

Focus op de onderwerpen die je nog niet zo goed onder de knie hebt. Herhaling van zaken die je wel al goed weet is niet zo nuttig.

Tip 4: vraag hulp!

Kom je ergens niet uit? Vraag hulp! Stel een vraag in de Whatsappgroep, aan de docent of medecursisten.

Tip 5: bijles

Heb je behoefte aan meer één op één begeleiding? Vraag dan een bijles aan.

Wat kun je verder nog doen?

WisMon helpt je graag verder. We hebben daarom een aantal initiatieven genomen om je, naast je zelfstudie, zo goed mogelijk ondersteuning te kunnen bieden. Zo staan de digitale voortentamentrainingen op de Google Drive en kun je deze op je gemak doornemen en bijvoorbeeld waar nodig pauzeren.

Wil je toch nog wat extra uitleg, oefenen of vragen stellen? Sluit dan aan bij één of meerdere herhalingslessen. In deze lessen komen de belangrijkste onderwerpen nogmaals aan bod. Zodra de data voor deze lessen bekend zijn, kun je je hiervoor op de website inschrijven. Je kunt er ook voor kiezen om, indien de groepsgrootte dit toelaat, in de zomer de volledige voortentamentraining nogmaals te volgen. Inschrijven hiervoor is medio juni mogelijk en op basis van beschikbaarheid.

En neem vooral ook eens een kijkje op onze lesmateriaalpagina. Deze staat vol met extra materiaal, handige websites en instructiefilmpjes:

Houd vooral contact met je docent en medecursisten en neem bij vragen contact met ons op.

We wensen je veel succes met de voorbereiding!

Cursussen

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Bij WisMon werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

CCVX-voortentamentraining

Heb jij het CCVX-voortentamen nodig om toegelaten te worden tot die ene studie die precies bij jou past? Je kan ook alleen meedoen met onze CCVX-voortentamentrainingen voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie op vwo-niveau.