<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Uitlegvideo's en animaties voor Boom

WisMon werkt al een tijdje samen met andere educatieve organisaties. In deze reeks lichten we er steeds eentje uit. Dit keer lees je meer over onze samenwerking met Boom Uitgevers.

Boom maakt zich al jaren sterk voor goed onderwijs dat optimaal aansluit bij de behoeften van leerlingen, cursisten en docenten.

De vele methodes die Boom in de afgelopen jaren publiceerde, hebben allemaal hetzelfde gemeenschappelijke doel: de leerstof moet niet alleen begrijpelijk zijn, maar ook nuttig en makkelijk toepasbaar in de praktijk.

Boom zocht in dat kader hulp bij de vervaardiging van uitlegvideo’s ter ondersteuning van hun methodes wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

De vraag van Boom: uitlegvideo’s wis-, natuur- en scheikunde

Boom kwam voor de productie van deze uitlegvideo’s terecht bij WisMon. De video’s moesten…

  • aansluiten op de lesstof van havo/vwo;
  • ondersteuning bieden bij het leren van de bètavakken;
  • veel praktijkgerichte voorbeelden tonen;
  • zowel over PowerPoints als een ‘live’ presentatie beschikken;
De toegevoegde WisMon-waarde: van boek naar video

WisMon werkte alle theorie uit tot begrijpelijke en levendige PowerPoints en scripts; de basis voor de uitlegvideo’s. De PowerPoints bevatten niet alleen droge berekeningen, maar ook animaties.

Bovendien was er steeds een presentator te zien die de leerstof begrijpelijk uitlegde aan de hand van het vooraf uitgewerkte script.

Een editor van WisMon monteerde uiteindelijk alle beelden tot een overzichtelijk geheel, waarin alle elementen samenkwamen.

Het resultaat: theorie en praktijk gebundeld

De samenwerking resulteerde in honderden uitlegvideo’s voor de bètavakken waarin praktijktoepassingen centraal staan.

Leerlingen bepalen vanaf nu zelf welk lesaanbod het beste bij hen past: leren uit een boek, of van de bijgeleverde video.

Wil je meer weten over hoe klanten hun samenwerking met WisMon hebben ervaren? Lees het hier. Ben je er al van overtuigd dat WisMon de expertise in huis heeft die jij zoekt? Laat het ons weten!

Meer informatie?

We geloven in maatwerk en kijken graag samen naar de beste oplossing voor jouw vraagstuk.

Wil je meer weten? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact met je op.

Inzet bètastudenten

Als organisatie kun je ook gebruik maken van ons bèta-studententeam. Onze studenten ondersteunen bij de migratie van bijvoorbeeld e-learningcontent of spelen een rol als begeleider bij een educatieve workshop.

Dit vind je ook interessant

Van STEM naar STEAM op het Novalis College

Lees verder

Digital Geletterdheid leerlijn & implementatie voor Hub Noord-Brabant

Lees verder

Het Zwinlokaal van de Toekomst laat leerlingen techniek beleven

Lees verder