<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Zomercursus: Zo haal je in één zomer je wiskunde B in!

Je hebt de studie van je dromen gevonden, alleen ben je in de vierde vergeten om wiskunde B of een ander bètavak te kiezen dat verplicht is om toegelaten te worden. Droom in duigen? Nee hoor, er is een uitweg!

Het overkomt veel scholieren. Je kiest aan het einde van de derde klas een profiel op basis van de vakken waar je goed in bent. Je bezoekt vervolgens open dagen en je vind een toffe studie, maar daar blijk je toch wiskunde B, scheikunde of natuurkunde voor nodig te hebben terwijl dit vak niet in je profiel zit. Er zijn meerdere oplossingen voor dit probleem. Maar welke oplossing past het beste bij jouw situatie?

Wiskunde B bijspijkeren in de zomer en studeren in september

Indien je een enkel vak zoals wiskunde B, natuurkunde of scheikunde mist, dan kun je dit vak in één schooljaar inhalen bij een vavo-school. Maar het kan ook efficiënter waardoor je minder kostbare tijd verliest en je geen tussenjaar hoeft te nemen.

WisMon biedt hiervoor een intensieve zomercursus wiskunde B havo en wiskunde B vwo aan. Dit doen we in Utrecht, online en in Amsterdam. In de zomercursus werk je in kleine groepen in juni en juli de gehele bovenbouwstof door. Onderwerpen zoals functies en differentiëren, integreren, meetkunde en goniometrie komen tijdens de zomercursus allemaal voorbij. Het einde van de cursus sluit je af met een CCVX voortentamen eind juli. Zo heb jij nog op tijd een certificaat voor toelating tot een hbo of universiteit! Mis je geen wiskunde B maar een ander vak? Ook voor wiskunde a, natuurkunde, scheikunde of biologie op havo-, en vwo-niveau kun je bij WisMon terecht.

Hoe werkt een zomercursus wiskunde B?

In de zomercursus in de periode juni-juli rond je in zeven weken tijd één vak af (bijvoorbeeld wiskunde B havo, natuurkunde vwo, scheikunde havo of wiskunde A vwo). Je hebt van maandag t/m vrijdag les in de ochtend of de middag. De lessen van een zomercursus wiskunde B duren 4 uur en de overige tijd van de dag gebruik je om je huiswerk te maken.

Tijdens de zomercursus is er veel aandacht voor het werken met (examen-)opgaven. De laatste lessen staan geheel in het teken van tentamentraining  voor het CCVX voortentamen. Hierin leer je bijvoorbeeld stappenplannen om de opgaves zo goed en grondig mogelijk op te lossen. Zo’n cursus vergt dus veel motivatie en doorzettingsvermogen. Maar dat is het helemaal waard als jij in september gelijk kunt starten met je studie!

Geïnteresseerd in de zomercursus?

In één jaar alle bètavakken inhalen

Heb je meer tijd nodig omdat je ook natuurkunde, scheikunde of biologie moet inhalen? Of omdat je nog een (bij-)baan of studie hebt? Of misschien heb je een deelcertificaat wiskunde B nodig waarvoor je het staatsexamen moet afleggen.  Kies dan voor een tussenjaar waarin je een jaarcursus, najaarscursus of voorjaarscursus volgt. Door slim te combineren binnen het cursusaanbod, is het mogelijk om zelfs alle vier de bètavakken in één jaar in te halen. Onze cursussen wiskunde B starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam, Utrecht en online. Elke cursus wiskunde B vwo heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiteit en duur verschillen echter per cursusblok en variëren in een studielast van 7 tot 35 uur per week.

De voorjaars- en najaarscursus starten in september en januari. In deze cursus heb je twee keer per week les. Deze cursus loopt over een periode van 3-4 maanden. Als je kiest voor een jaarcursus wiskunde B vwo, die loopt van september t/m april, dan heb je gemiddeld één keer per week les.  Lees hier meer over onze cursussen.

Alle informatie op een rijtje

  • De zomercursus wiskunde B havo en wiskunde B vwo start in juni tot mid-juli
  • Je hebt in die periode 4 tot 5 dagen per week les.
  • Een les duurt meestal 4 uur. De overig tijd van de dag besteed je aan het maken van huiswerk.
  • Alle bovenbouwstof van wiskunde B havo of wiskunde B vwo komt aan bod
  • Je sluit de zomercursus af met een CCVX voortentamen dat wordt afgenomen in Utrecht
  • Ook voor natuurkunde, scheikunde en biologie kun je bij WisMon terecht
Bekijk het cursusaanbod

Mis jij nog een bètavak?

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding of de universiteit? Of wil je de volledige bovenbouwstof nog een keer doorlopen? Onze cursussen wiskunde a, wiskunde b, natuurkunde, scheikunde of biologie behandelen de gehele bovenbouwstof. We bereiden je optimaal voor het halen van een deelcertificaat of het CCVX voortentamen. Zo kun je alsnog worden toegelaten tot jouw studie naar keuze!

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij meer weten over ons cursusaanbod? Meld je dan aan voor een live-sessie waarin wordt uitgelegd hoe een cursus er bij WisMon uitziet, of vraag persoonlijk advies aan. Wij denken graag met je mee!