<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Advies en Implementatie

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs. We bundelen onze krachten en delen onze kennis en ervaring, met verbetering van onderwijs als einddoel.

WisMon is actief op allerlei hulpvragen rondom bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs. Hierbij richten wij ons voornamelijk op het primair en voortgezet onderwijs. Ons team van ruim 15 enthousiaste docenten en onderwijskundigen kent de dagelijkse onderwijspraktijk en is in staat om uitdagende vraagstukken te vertalen in concrete en praktische oplossingen, passend bij de identiteit van de school.

Naast het geven van advies, zorgen we voor een goede en duurzame implementatie. Onze projectmanagers helpen je bij het vormgeven en regisseren van je innovatietraject. Wij sturen hierbij op inhoud, mens en resultaat en streven naar een duurzame implementatie waarbij de school of instelling zelf de regie in handen houdt.

Samen aan de slag

Wetenschap- & techniekonderwijs (STEAM)

Steeds meer scholen willen graag wetenschap en techniek opnemen in hun curriculum. Door gebrek aan tijd en expertise weten ze echter niet altijd hoe. WisMon helpt, van strategie tot implementatie. Hierbij werken we volgens het principe ‘voordoen – samen doen – zelf doen’.

Nieuwe methodes

Wanneer een school met een nieuwe didactische methode wil werken, bijvoorbeeld onderzoekend en ontwerpend leren of een vakoverstijgende lesmethode, ondersteunen wij in de vorm van theoretische verdieping en praktische invulling. Daardoor worden leraren zelf experts en kunnen zij die expertise direct inzetten in de praktijk.

Tech- & Medialabs

Ben je bezig met het ontwikkelen van een innovatieve ontdekplek voor leerlingen, zoals een tech- of medialab? Onze inhoudelijke specialisten denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keuzes.

Nieuwe leerlijnen

WisMon ondersteunt de school bij het formuleren van kerndoelen en het ontwikkelen van lesactiviteiten die aansluiten bij een nieuwe leerlijn. Denk hierin bijvoorbeeld aan een leerlijn computational thinking, onderzoekend en ontwerpend leren, of digitale vaardigheden. We helpen bij de vormgeving van de lijn en de vertaling naar lesactiviteiten.

Ondersteuning op maat

Een adviestraject begint met het vaststellen van de hulpvraag. Waar loop je als school tegenaan? Soms is deze vraag niet direct te beantwoorden. Ook met het vaststellen van de hulpvraag kan WisMon scholen bijstaan. Voor elke wens stelt WisMon een traject op maat samen.

We geloven in maatwerk en kijken graag samen naar de beste oplossing voor jouw vraagstuk.

Meer informatie?

Wil je meer weten? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact me je op.

Innovatief Onderwijs

Iedere dag zetten onze onderwijsprofessionals zich in voor het bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs van morgen. Wij bieden ondersteuning en advies op maat. Ontdek wat WisMon voor jou als leraar of instelling kan betekenen.