<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wetenschap & Technologie traject

Hoe neem je wetenschap en technologie op in een curriculum? In het W&T traject wordt alles behandeld van het vormgeven tot het inbedden. De uitgebreide begeleiding zorgt voor een duurzame aanpak die past bij de visie van jouw school.

Meer aandacht voor Wetenschap & Techologie en onderzoekend en ontwerpend leren klinkt je als muziek in de oren. Jij ziet het wel zitten dat je leerlingen goed voorbereid hun toekomst tegemoet gaan. Je kent de startpositie van je school, maar weet nog niet goed hoe je zorgt voor een stabiele inbedding in je curriculum.

Het Wetenschap & Technologie traject van WisMon ondersteunt je van A tot Z in het geven en implementeren van W&T onderwijs op school. Je collega’s en jij doorlopen 3 modules waarin ruimte is voor alle aanwezige aandachtspunten. Door de koppeling te maken met jullie schoolthema’s en de eventuele (WO) methode integreren we W&T en onderzoekend en ontwerpend leren en komt het er niet extra bij.

Aan het eind van jullie W&T traject is Wetenschap & Technologie volledig passend ingebed in jullie curriculum. Ook is je volledige team klaar voor de praktische uitvoering ervan. Bovendien beschik je over kant-en-klare lessen waar je leerlingen van begin tot eind van smullen. Of je daar nu goedkope knutselmaterialen, schaar en lijm of 3D-printers en robots voor gebruikt.

Beschik je zelf al over innovatieve leermiddelen? Dan zetten we die natuurlijk ook in bij de praktische uitvoering. Kortom: met onderzoekend en ontwerpend leren kun je altijd aan de slag; welk budget je ook te besteden hebt!

Hoe ziet een W&T traject eruit?

Het traject uit drie opeenvolgende modules waarin je je steeds op een ander onderdeel richt. Verder geloven wij, net als jij, in passend onderwijs: tijdens de modules heb je alle vrijheid om met ons te ontdekken welke route het beste past bij jouw leerlingen.

Wil je meer weten over het W&T traject? Bekijk dan de info hieronder!

 

Module 1: W&T vormgeven op school

In deze module (met 3 bijeenkomsten) leggen we de basis voor een duurzame implementatie van wetenschap en techniek in het onderwijs. Centraal staan de onderstaande thema’s, met welke wij zeer praktisch en met behulp van diverse actieve werkvormen aan de slag gaan.

  • Wat is W&T onderwijs, waarom is dit belangrijk en hoe ga je dit vormgeven?
  • Praktisch aan de slag met de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren.
  • Hoe bevalt OOL in de klas en hoe kun jij je collega’s enthousiasmeren en OOL borgen binnen de school?

 

Module 2: W&T in de klas

Kies in deze module één van onderstaande innovatieve middelen. Wij leren jou allereerst hoe je deze zelf kunt bedienen en daarna hoe je deze technologie waardevol kunt inzetten in je les.

  • De 3D-printer als inspirator voor W&T
  • Coderen, robotica en programmeren
  • Virtual & augmented reality

Ook kunnen we de innovatieve leermiddelen die jullie zelf al op school hebben inzetten met OOL. Ga je liever aan de slag met door middel van alledaagse “knutsel” materialen, dat kan ook! Misschien is Maakkunde dan ook iets voor jullie!

Module 3: Inbedding W&T in curriculum

Deze laatste module bevat twee fysieke momenten bij jou op school! De eerste is samen met je collega’s en de andere is één op één met jou.

Op deze manier kun je al je vragen stellen en is er volop ruimte voor verdieping of verbreding. Aan jou de keus!

  • Werksessies met onder-, midden- en bovenbouw
  • Coaching on the job

Bij het traject is toegang inbegrepen tot het lesportaal Leapo met theorie en training, mooie werkbladen en lessenreeksen gekoppeld aan de SLO kerndoelen.

Start: W&T Quickcan

We beginnen met de W&T  Quickscan. De scan heeft o.a. betrekking op de missie en visie van de school, de onderwijspraktijk en de faciliteiten die er op dit moment zijn om W&T-onderwijs mogelijk te maken. Op basis van deze Quickscan stellen we gezamenlijk de invulling van de modules vast die bij past bij de visie en middelen van jullie school.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ook aan de slag met Wetenschap en technologie en onderzoekend en ontwerpend leren op school?

Vraag een offerte aan
PCBO Tytsjerksteradiel
Adelien (Stafmedewerker Onderwijs)

“Begin bij de visie en zorg dat wát je doet een definitieve plek krijgt in het aanbod voor kinderen.”

Lees meer.

Poseidon
Lobke Schuijt

“Goed dat jullie het koppelen aan ons curriculum, zodat het geen extra wordt, maar we het makkelijker kunnen integreren.”

Twiskeschool
Marco (Leerkracht groep 7)

“Het aanbod van Wismon sluit naadloos aan bij onze verwachtingen. Het team is enthousiast en ontwerpend leren begint door de school te vloeien. Communicatie is helder en de meegeleverde lesmaterialen zijn van hoge kwaliteit. Ik ben enorm tevreden!”

Kant-en-klaar lesmateriaal
Activerende werkvormen
Praktijkgerichte aanpak

Meer informatie aanvragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het implementeren van Wetenschap en Techniek op school? Laat een terugbelverzoek bij ons achter. Onze Wetenschap & Technologie expert en trainer Marcella helpt je op weg!

Andere thema's

Met ons team van deskundigen helpen we scholen op diverse manieren met de ontwikkeling van (innovatief) onderwijs. Benieuwd naar andere thema’s?