<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Robotica & Programmeren

Wil je jouw leerlingen goed voorbereiden op de toekomst? Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van Robotica & Programmeren. Succes en plezier gegarandeerd!

Als docent of leerkracht wil je jouw leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Het kan soms lastig zijn om te overzien welke leermiddelen er zijn en hoe je deze zinvol kunt inzetten in het onderwijs. Bij WisMon helpen we scholen met de implementatie van robotica en programmeren in hun onderwijs. Hierbij zorgen we voor een een duurzame oplossing, door middel van de koppeling met het huidige curriculum.

Robots in het onderwijs

Robots worden steeds vaker in het onderwijs ingezet. Alhoewel een robot leraren en docenten niet kan vervangen, kan een robot in de klas op verschillende manieren van toegevoegde waarde zijn.

Het eerste waar de meeste mensen aan denken, is leerlingen leren programmeren. Afhankelijk van de robot moeten leerlingen opdrachten geven door blokjes aan elkaar vast te maken of gebruiken ze een echte programmeertaal als C++ of JavaScript om de robot aan het werk te zetten. Daardoor kunnen kinderen al in het primair onderwijs leren programmeren, maar bieden robots ook genoeg uitdaging voor het middelbaar en hoger onderwijs. Van simpele opdrachten als een stukje lopen of rijden tot het oplossen van problemen, met robotica-onderwijs werken leerlingen op een leuke manier aan hun digitale geletterdheid.

Ontwerpen met robotica

Robots zijn niet alleen geschikt om kinderen te leren programmeren. Je kunt een robot ook inzetten om aan andere 21e-eeuwse vaardigheden van leerlingen te werken. Zo is robotica bijzonder geschikt voor ontwerponderwijs. Door ontwerpend leren en robotica te combineren, kunnen leerlingen lastige ontwerpvraagstukken oplossen waarbij ze techniek als hulpmiddel gebruiken. Daarbij komen 21e-eeuwse vaardigheden als samenwerken, communiceren, probleem oplossen, computational thinking en creatief en kritisch denken samen.

Mogelijkheden voor het onderwijs

Innovatietrajecten

Robotica & Programmeren duurzaam implementeren bij jou op school? De onderwijsprofessionals van WisMon kennen scholen en innovaties als geen ander en helpen je graag!

Meer informatie

Arrangementen

Wil je direct beginnen met Robotica & Programmeren bij jou op school? Kies één van onze arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief robots, training, begeleiding en lesmateriaal.

Nascholing

Praktische handvatten hoe je robotica en programmeren in zet in de les, of eindelijk aan de slag met al dat materiaal dat ligt te verstoffen in de kast? WisMon biedt diverse trainingen.

Meer informatie

Gastlessen

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met Robotica & Programmeren, maar heb de tijd of middelen niet? De docenten van WisMon geven met veel plezier een gastles of lessenreeks aan jouw klas.

Meer informatie

Onze arrangementen

 

Met een arrangement helpt WisMon je van A tot Z bij de implementatie van Robotica & Programmeren op school.

WisMon heeft diverse arrangementen samengesteld voor scholen die een project willen starten. Scholen die al een robot hebben, kunnen zich aansluiten met R&P Only.

R&P Experience

Na een korte training hebben docenten genoeg handvatten om leerlingen de basics van programmeren aan te leren rondom een bepaalde robot. Dit arrangement is inclusief een aantal mTinys, Codey Rocky’s en/of mBots voor PO en Codey Rocky’s, mBots en/of mRangers voor VO.

Meer informatie

R&P Discovery

Na een intakegesprek volgt er een docententraining toegespitst op de wensen van de school. Wij helpen bij de implementatie van de technologie op school en begeleiden de docenten bij het gebruik en onderwijzen van robotica en programmeren. Hierbij gaan we uitgebreid aan de slag met 21st century skills door middel van robotica en programmeren in combinatie met onderzoekend en ontwerpend leren. Dit arrangement is inclusief een aantal Neuron Inventor kits en/of mBots voor PO en mBots en/of Neuron Creative Lab Kits voor VO.

Meer informatie

R&P Only

Speciaal arrangement voor leerkrachten die op school al heel veel materiaal rondom Programmeren en Robotica hebben liggen en hiermee effectief aan de slag willen gaan. Door middel van trainingen en meekijk sessies leer je hoe je de producten gebruikt én hoe je ze structureel in kunt bedden in het onderwijs.

Meer informatie

In de webshop

P&R-Experience
P&R-Experience
€2,145.00
P&R-Discovery
P&R-Discovery
€2,745.00
NAO onderwijsrobot
NAO onderwijsrobot
€7,471.75

Onze partners

WisMon is educatieve partner van Robots in de Klas en Makeblock in Nederland om waarde toe te voegen aan het Robotica- & Programmeeronderwijs. Door deze krachtige samenwerking zijn we nog beter in staat om scholen te helpen met het actief en duurzaam inzetten van Robotica & Programmeren in het klaslokaal.

Makeblock

De robots van Makeblock zijn er voor alle leeftijden en alle niveau’s. Zo is het mogelijk om een volledige leerlijn van onderbouw PO tot en met bovenbouw VO te doorlopen met enkel producten van Makeblock.

Met de gratis en toegankelijke software van Makeblock zijn de robots zowel voor docenten als leerlingen makkelijk te programmeren. Naast het bekende en eenvoudige blok-programmeren, is het ook mogelijk om de robots te besturen door middel van echte code.

De robots zien er niet alleen leuk uit, maar kunnen ook op allerlei manieren in de klas worden gebruikt. Van puur programmeren tot onderzoekend en ontwerpend leren, met de robots van Makeblock zijn de mogelijkheden eindeloos.

Robots in de Klas

Haal de toekomst in de klas met de onderwijsrobot NAO en de toegankelijke leeromgeving Robots in de Klas. De NAO is een interactieve onderwijsrobot die zowel in het PO als VO ingezet kan worden.

Door middel van de digitale leeromgeving Robots in de Klas is NAO zowel voor leerkrachten, docenten als leerlingen gemakkelijk te programmeren met behulp van blokkentaal.

De NAO is op verschillende manieren in de klas in te zetten. De NAO geeft samen met je leerlingen een spreekbeurt, helpt met rekenen en taal of leert de leerlingen programmeren. De NAO is niet alleen een hele leuke, maar ook nuttige toevoeging aan de les.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de inzet van de Robotica & Programmeren in het onderwijs en ben je benieuwd hoe WisMon jou kan helpen? Neem contact met ons op.

Andere thema's

Met ons team van deskundigen helpen we scholen op diverse manieren met de ontwikkeling van (innovatief) onderwijs. Benieuwd naar andere thema’s?