<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Natuurkunde havo

Heb je als aankomend hbo-student natuurkunde op havo niveau nodig? Onze volwaardige cursus natuurkunde havo bereidt jou voor op het staatsexamen en/of ander benodigd certificaat, zodat je met het benodigde diploma alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Afstandsonderwijs Cursussen

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 zijn de volgende maatregelen getroffen:
  • De cursussen in Amsterdam zullen allemaal doorgaan in de digitale leeromgeving. Er is geen les op locatie in Amsterdam.
  • De jaarcursus in Utrecht wordt op onze eigen locatie gegeven.
  • De najaarscursus in Utrecht wordt één keer per week op locatie gegeven en één keer per week in de digitale leeromgeving aangeboden.
Heb je nog vragen over de cursussen of ben je benieuwd naar hoe een online-cursus verloopt? Sluit dan aan bij een van onze live-sessies. Wij leggen je graag alles uit! Wil je drie of vier vakken gaan volgen? Dan raden we je aan om een digitale intake in te plannen.

 

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Voorkennis

Natuurkunde en wiskunde op eind havo 3 niveau wordt bekend verondersteld bij aanvang van de cursus. Heb je ook nog een deficiëntie voor wiskunde, volg dan éérst de cursus wiskunde A/B.

Als je twijfelt of je voldoende basiskennis van natuurkunde hebt, kun je onze zelfcheck natuurkunde maken. De antwoorden vind je hier.

Bij twijfel of je voldoende basiskennis van wiskunde hebt, kan je eerst onze digitale instaptoets maken. Mocht je het fijner vinden om de toets op papier te hebben dan vind je hier de opgaven en antwoorden.

Basiscursus

Blijkt na het maken van onze instaptoets dat je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende beheerst? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start ongeveer 2 weken voor aanvang van deze cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 4 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Afstandsonderwijs

Er is een online cursus die digitaal via MS Teams wordt aangeboden.

De jaarcursus wordt in Utrecht op locatie gegeven. De najaarscursus wordt in Utrecht deels digitaal en deels op locatie aangeboden.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Newton natuurkunde HAVO basisboek deel 4 en 5 (4e editie);
  • BINAS 6e druk;
  • Reguliere rekenmachine;
  • Voortentamenbundel (inbegrepen bij de cursusprijs);
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt, dien je deze zelf aan te schaffen.

Staatsexamen

De stof voor zowel het college-examen als het centraal examen zal worden behandeld tijdens de cursus, met uitzondering van de keuzekaternen. Voor het mondeling examen en de keuzekaternen dien je je dus zelf voor te bereiden.

Aanvullende module natuurkunde voor piloten

Ben je van plan de pilotenopleiding te volgen, dan adviseren wij je om na afloop van de natuurkunde havo cursus de module natuurkunde voor piloten te volgen. Deze module behandelt een aantal aanvullende onderwerpen bovenop de natuurkunde havo stof die noodzakelijk zijn voor een goede aansluiting op de pilotenopleiding.

Najaarscursus

Online

dinsdag, donderdag en zaterdag
13:4517:15
03/09/202026/11/2020
32 lessen
Online
975

Er zijn acht zaterdagen ingepland op: 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 7 november.

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven. Bij te weinig aanmeldingen kunnen we de groep samenvoegen met de groep in Utrecht.

Minimum aantal deelnemers: 8

Cursus combineren

Utrecht

dinsdag, donderdag en zaterdag
13:4517:15
03/09/202024/11/2020
32 lessen
Utrecht
975

Er zijn acht zaterdagen ingepland op: 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 31 oktober.

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

De najaarscursus in Utrecht wordt één keer per week op locatie gegeven en één keer per week in de digitale leeromgeving aangeboden.

Maximum aantal deelnemers: 20

Cursus combineren

Proefles

Eerst proberen?

Vraag nu vrijblijvend een proefles aan en maak kennis met ons en onze docenten!

Gratis

Jaarcursus

Online

donderdag
18:0021:30
10/09/202015/04/2021
32 lessen
Online
975

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen, het staatsexamen en het James Boswell examen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximum aantal deelnemers: 20

Cursus combineren

Proefles

Eerst proberen?

Vraag nu vrijblijvend een proefles aan en maak kennis met ons en onze docenten!

Gratis
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Mechanica

beweging en krachten, wetten van Newton, arbeid en energie, vermogen en rendement, middelpuntzoekende kracht

Blok 2

Optica

licht, brekingswetten, lenzen, het oog

Blok 3

Elektromagnetisme

elektriciteit, schakelingen in serie en parallel, elektrische energie, magnetisme, signaalverwerking

Blok 4

Golven en straling

trillingen en golven, EM spectrum, radioactiviteit, halveringstijd, absorptie

Blok 5

Warmteleer

gassen en vloeistoffen, warmte

Blok 6

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Newton natuurkunde 4 en 5 havo (set)
Newton natuurkunde 4 en 5 havo (set)
€16.80 Huur
Examentrainer natuurkunde havo
Examentrainer natuurkunde havo
€14.95
Newton natuurkunde 4 havo
Newton natuurkunde 4 havo
€8.50 Huur
Sophie
Natuurkunde VWO & Wiskunde B VWO

 

Sem
Natuurkunde VWO & Wiskunde B VWO

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Malou
Natuurkunde VWO

Het is hard werken om in een korte tijd zoveel stof te beheersen. Echter door de compacte, informatieve lessen en persoonlijke aandacht bij WisMon is dit zeker mogelijk.

Zus
Natuurkunde VWO

Ik heb deze cursus gevolgd, en ik vond het een heel goede manier om snel een vak te leren. Mijn docent heeft altijd duidelijke uitleg gegeven en ook goed geholpen met vragen. Ze gaf ook goede feedback over wat ik nog beter zou kunnen oefenen en belangrijke kennis voor het examen werd ook uitgebreid besproken, samen met examentips. Ik vond het een hele fijne cursus om te doen en zou het zeker aanraden!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen