<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Cursus natuurkunde havo

Heb jij natuurkunde havo nodig om toegelaten te worden tot het hbo of de universiteit? Onze cursus natuurkunde havo behandelt de gehele bovenbouwstof en bereidt jou voor op het CCVX voortentamenhet halen van het natuurkunde havo deelcertificaat of een ander afsluitend examen. Zo word je alsnog toegelaten tot de studie van jouw dromen! 

Schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Kies je cursusblok 

Onze cursussen natuurkunde havo starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam, Utrecht en online. Elke cursus natuurkunde havo heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiteit en duur verschillen echter per cursusblok en variëren in een studielast van 7 tot 35 uur per week. 

De voorjaars en najaarscursus start in september en januari. In deze cursus heb je twee keer per week les. Deze cursus loopt over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus natuurkunde havo in juni en juli heb je elke dag les. Als je kiest voor een jaarcursus natuurkunde havo die loopt van september t/m april, dan heb je gemiddeld één keer per week les. 

Naast een cursus natuurkunde havo kun je bij ons ook terecht voor een cursuswiskunde A havo, wiskunde B havo, scheikunde havo en biologie havo . Wil je meerdere vakken gaan volgen? Kijk dan op de pagina meerdere vakken volgen.

Kies je examen natuurkunde havo en haal je certificaat!

Je sluit de cursus natuurkunde havo af met een examen dat door een externe partij wordt afgenomen. De meest gangbare examens zijn het CCVX voortentamen en het staatsexamen. Met het staatsexamen kun je een deelcertificaat natuurkunde havo behalen en met een CCVX voortentamen ontvang je een testimonium. Je kiest bij WisMon altijd zélf je afsluitende examen natuurkunde havo. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle  afsluitende examens.

LET OP! i.v.m. de covid-19 maatregelen kan ons onderwijs niet altijd op locatie plaatsvinden. Bekijk hier de meest up-to-date ontwikkelingen en afspraken die binnen ons pand gelden.

 

Praktische informatie

  • Kosten 975,- (excl. boeken en examen);
  • Studielast: per les van 3,5 uur mag je rekenen op 3,5 uur zelfstudie;
  • Groepsgroottebij een cursus op locatie is de maximale grootte 13 cursisten, voor een online cursus is dit 22 cursisten;  
  • Startdatum: Kijk hieronder voor de exacte startdata en tijden.

We adviseren je om je 3 weken van tevoren in te schrijven. 

Voorkennis natuurkunde havo

Om de cursus natuurkunde havo goed af te kunnen ronden is kennis van de onderbouwstof van natuurkunde en wiskunde noodzakelijk. Kennis van deze stof op havo/vwo 4 niveau is een pré. Voldoet je voorkennis niet aan dit niveau? Houd dan rekening met een hogere studielast, in de vorm van zelfstudie, vóór en/of tijdens de cursus. 

Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus, kun je dit document doorkijken. Daarin staat uitgelegd welke kennis je nodig hebt. Ook vind je er enkele opgaven. 

Beheers je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende? Of kom je van het mbo af? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen.  

De online cursus

WisMon biedt ook een online cursus natuurkunde havo aan. Deze cursus wordt klassikaal gegeven via Microsoft Teams. In een online cursus is er uiteraard genoeg ruimte om vragen te stellen aan de docent, zowel individueel als in de groep. Daarnaast zorgen we voor voldoende afwisseling tussen theorie en het oefenen van opgaven. 

Benodigdheden natuurkunde havo

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus: 

  • Newton natuurkunde havo, deel 4, 5 en 6 (4e druk); 
  • Binas 6e druk;
  • Reguliere rekenmachine; 
  • Voortentamenbundel natuurkunde havo (inbegrepen bij de cursusprijs); 
  • Een laptop met camera en een stabiele internetverbinding (alléén bij een online cursus).

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt, dien je deze zelf aan te schaffen. 

Aanvullende module natuurkunde voor piloten

Ben je van plan de pilotenopleiding te volgen, dan adviseren wij je om na afloop van de natuurkunde havo cursus de module natuurkunde voor piloten te volgen. Deze module behandelt een aantal aanvullende onderwerpen bovenop de natuurkunde havo stof die noodzakelijk zijn voor een goede aansluiting op de pilotenopleiding.

Zomercursus

Utrecht

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
14:0018:00
31/05/202113/07/2021
26 lessen
Utrecht
975

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen.
We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximaal aantal deelnemers: 10

let op! bij te weinig inschrijvingen kunnen de groepen samengevoegd worden

Cursus combineren

Online

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
14:0018:00
31/05/202113/07/2021
26 lessen
Online
975

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen.
We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximaal aantal deelnemers: 20

let op! bij te weinig inschrijvingen kunnen de groepen samengevoegd worden

Cursus combineren

Live sessie

Meer weten?

Neem nu vrijblijvend deel aan een live sessie en maak kennis met ons!

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Mechanica

beweging en krachten, wetten van Newton, arbeid en energie, vermogen en rendement, middelpuntzoekende kracht

Blok 2

Optica

licht, brekingswetten, lenzen, het oog

Blok 3

Elektromagnetisme

elektriciteit, schakelingen in serie en parallel, elektrische energie, magnetisme, signaalverwerking

Blok 4

Golven en straling

trillingen en golven, EM spectrum, radioactiviteit, halveringstijd, absorptie

Blok 5

Warmteleer

gassen en vloeistoffen, warmte

Blok 6

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal natuurkunde havo

Newton natuurkunde 4 en 5 havo (set)
€16.80 Huur
Examentrainer natuurkunde havo
€14.95 incl. BTW
Newton natuurkunde 4 havo
€8.50 Huur
Sophie
Natuurkunde vwo & Wiskunde B vwo

 

Sem
Natuurkunde vwo & Wiskunde B vwo

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Malou
Natuurkunde vwo

Het is hard werken om in een korte tijd zoveel stof te beheersen. Echter door de compacte, informatieve lessen en persoonlijke aandacht bij WisMon is dit zeker mogelijk.

Zus
Natuurkunde vwo

Ik heb deze cursus gevolgd, en ik vond het een heel goede manier om snel een vak te leren. Mijn docent heeft altijd duidelijke uitleg gegeven en ook goed geholpen met vragen. Ze gaf ook goede feedback over wat ik nog beter zou kunnen oefenen en belangrijke kennis voor het examen werd ook uitgebreid besproken, samen met examentips. Ik vond het een hele fijne cursus om te doen en zou het zeker aanraden!

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus biologie vwo of heb je advies nodig? Sluit dan aan bij een van onze live-sessies. Hierin legt één van onze coördinatoren je uit hoe een (online) cursus werkt, hoe er online les wordt gegeven en welke verschillende examens er zijn.

Wil je meerdere vakken volgen? Neem dan even contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen