<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Scheikunde havo

Heb je als aankomend hbo-student je deelcertificaat scheikunde havo nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze volwaardige cursus scheikunde havo bereidt jou voor op het staatsexamen en/of een ander benodigd certificaat, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Voorkennis

Scheikunde en wiskunde op eind havo 3 niveau wordt bekend verondersteld bij aanvang van de cursus. Heb je ook nog een deficiëntie voor wiskunde, volg dan éérst de cursus wiskunde A/B.

Als je twijfelt of je voldoende basiskennis van scheikunde hebt, kun je hier een overzicht van de benodigde voorkennis voor de cursus scheikunde vinden.

Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor de wiskunde in deze cursus, kan je eerst onze instaptoets maken. Hier vind je de opgaven en antwoorden.

Basiscursus

Blijkt na het maken van onze instaptoets dat je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende beheerst? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start ongeveer 2 weken voor aanvang van deze cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 4 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Afstandsonderwijs

Er is een online cursus die digitaal via MS Teams wordt aangeboden.

De jaarcursus wordt in Utrecht op locatie gegeven. De najaarscursus wordt in Utrecht deels digitaal en deels op locatie aangeboden.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Chemie Overal havo deel 4 en 5 (4e editie);
  • BINAS 6e druk;
  • Reguliere rekenmachine;
  • Voortentamenbundel (inbegrepen bij de cursusprijs);
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt, dien je deze zelf aan te schaffen.

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Stoffen

mengsels, zuivere stoffen, moleculen, atomen, ionen, massa, volume, dichtheid, periodiek systeem, metalen, waterstofbruggen, hydrofiele en hydrofobe stoffen

Blok 2

Reacties

rekenen met massa, mol en concentraties, evenwichten, reactiesnelheid en -energie, polymerisatie

Blok 3

Koolstofchemie

koolwaterstoffen, karakteristieke groepen, alcoholen, carbonzuren, esters, reacties

Blok 4

Zuren en basen

pH, zuur-base reacties, berekeningen

Blok 5

Redoxreacties

oxidatoren en reductoren, redoxreacties, halfreacties en totaalreacties opstellen, elektrochemische cel, elektrolyse, corrosie

Blok 6

Biochemie

eiwitten, koolhydraten, vetten

Blok 7

Chemische industrie

batch- en continuprocessen, warmtebeheersing, duurzaamheid

Blok 8

Analysemethoden

kwalitatieve en kwantitatieve analyse, chromatografie

Blok 9

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Chemie Overal 4 en 5 havo (set)
Chemie Overal 4 en 5 havo (set)
€19.60 Huur
Chemie Overal 4 havo (verlengen)
Chemie Overal 4 havo (verlengen)
€9.80
Chemie Overal 5 havo (verlengen)
Chemie Overal 5 havo (verlengen)
€9.80
Sterre
Scheikunde VWO

 

Puck
Scheikunde VWO

De topdocenten bij Wismon hebben ervoor gezorgd dat ik binnen drie maanden mijn scheikunde certificaat heb behaald. Op het volwassenonderwijs zou ik hier twee jaar over hebben gedaan, naast mijn twee andere vakken. Heel fijn dat het met deze stoomcursus veel sneller is gelukt. De docenten hebben oog voor jouw leerproces en geven je het vertrouwen dat dit gaat slagen. Ik raad Wismon zeker aan!

Julie
Scheikunde VWO

Dankzij Wismon heb ik binnen no time mijn ccvx toetsen gehaald! Met behulp van bekwame, gedreven docenten en een strak lesplan was ik precies op tijd voldoende voorbereid. Het is even hard doorwerken, maar voordat je het weet, heb jij je ontbrekende vakken en kan je beginnen aan de studie die je echt wilt doen! Zeker de moeite waard! Zonder Wismon was het mij in ieder geval niet gelukt..!

Ruben
Scheikunde & Natuurkunde & Wiskunde B

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen