<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Scheikunde havo

Heb je als aankomend hbo-student scheikunde havo nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze volwaardige cursus scheikunde havo bereidt jou voor op het staatsexamen en/of een ander benodigd certificaat, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Afstandsonderwijs Cursussen

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 bieden wij momenteel al onze cursussen en bijlessen aan via afstandsonderwijs in een digitale leeromgeving.

WisMon heeft, net als mbo- en hbo-instellingen, te maken met cursisten die een lange reisafstand hebben. Daarom volgen we de overheidsregels die gelden voor deze instellingen. Dit betekent dat we tot zeker half juni onze cursussen volledig online moeten aanbieden. Mochten er voor de zomercursussen meer mogelijkheden komen om reguliere lessen op onze locatie in Utrecht te verzorgen, dan informeren we onze cursisten hoe we dit zullen vormgeven.

Het blijft, ook in tijden van thuiswerken, mogelijk om een digitale proefles of intake in te plannen. Ideaal voor als je benieuwd bent hoe een digitale les nou verloopt of als je nog vragen hebt over het inhalen van een vak!

Vraag een proefles aan Digitale intake

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Voorkennis

Scheikunde en wiskunde op eind havo 3 niveau wordt bekend verondersteld bij aanvang van de cursus. Heb je ook nog een deficiëntie voor wiskunde, volg dan éérst de cursus wiskunde A/B.

Als je twijfelt of je voldoende basiskennis van scheikunde hebt, kun je hier een overzicht van de benodigde voorkennis voor de cursus scheikunde vinden.

Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus kan je aan eerst onze digitale instaptoets maken. Mocht je het fijner vinden om de toets op papier te hebben dan vind je hier de opgaven en antwoorden.

Basiscursus

Blijkt na het maken van onze instaptoets dat je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende beheerst? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start ongeveer 2 weken voor aanvang van deze cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 4 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Chemie Overal havo deel 4 en 5 (4e editie);
  • BINAS 6e druk;
  • Reguliere rekenmachine;
  • Voortentamenbundel (inbegrepen bij de cursusprijs);
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal via de Google Drive. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt dan dien je deze zelf aan te schaffen.

Najaarscursus

Amsterdam - VU

dinsdag en donderdag
17:3021:00
03/09/202022/12/2020
32 lessen
Amsterdam - VU
950

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om tijdig in te schrijven voor deze cursus. Twee weken voor start bekijken wij aan de hand van het aantal inschrijvingen of deze cursus doorgaat. Bij te weinig aanmeldingen kunnen groepen worden samengevoegd, geannuleerd of als aangepast maatwerktraject worden aangeboden.

Minimum aantal deelnemers: 6

Cursus combineren

Utrecht

dinsdag en donderdag
17:3021:00
03/09/202022/12/2020
32 lessen
Utrecht
950

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

 

Maximum aantal deelnemers: 20

Cursus combineren

Proefles

Eerst proberen?

Vraag nu vrijblijvend een proefles aan en maak kennis met ons en onze docenten!

Gratis
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Stoffen

mengsels, zuivere stoffen, moleculen, atomen, ionen, massa, volume, dichtheid, periodiek systeem, metalen, waterstofbruggen, hydrofiele en hydrofobe stoffen

Blok 2

Reacties

rekenen met massa, mol en concentraties, evenwichten, reactiesnelheid en -energie, polymerisatie

Blok 3

Koolstofchemie

koolwaterstoffen, karakteristieke groepen, alcoholen, carbonzuren, esters, reacties

Blok 4

Zuren en basen

pH, zuur-base reacties, berekeningen

Blok 5

Redoxreacties

oxidatoren en reductoren, redoxreacties, halfreacties en totaalreacties opstellen, elektrochemische cel, elektrolyse, corrosie

Blok 6

Biochemie

eiwitten, koolhydraten, vetten

Blok 7

Chemische industrie

batch- en continuprocessen, warmtebeheersing, duurzaamheid

Blok 8

Analysemethoden

kwalitatieve en kwantitatieve analyse, chromatografie

Blok 9

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Chemie Overal 4 en 5 havo (set)
Chemie Overal 4 en 5 havo (set)
€19.60 Huur
Chemie Overal 4 havo (verlengen)
Chemie Overal 4 havo (verlengen)
€9.80
Chemie Overal 5 havo (verlengen)
Chemie Overal 5 havo (verlengen)
€9.80
Sterre
Scheikunde VWO

 

Puck
Scheikunde VWO

De topdocenten bij Wismon hebben ervoor gezorgd dat ik binnen drie maanden mijn scheikunde certificaat heb behaald. Op het volwassenonderwijs zou ik hier twee jaar over hebben gedaan, naast mijn twee andere vakken. Heel fijn dat het met deze stoomcursus veel sneller is gelukt. De docenten hebben oog voor jouw leerproces en geven je het vertrouwen dat dit gaat slagen. Ik raad Wismon zeker aan!

Julie
Scheikunde VWO

Dankzij Wismon heb ik binnen no time mijn ccvx toetsen gehaald! Met behulp van bekwame, gedreven docenten en een strak lesplan was ik precies op tijd voldoende voorbereid. Het is even hard doorwerken, maar voordat je het weet, heb jij je ontbrekende vakken en kan je beginnen aan de studie die je echt wilt doen! Zeker de moeite waard! Zonder Wismon was het mij in ieder geval niet gelukt..!

Ruben
Scheikunde & Natuurkunde & Wiskunde B

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen