Digitale fabricage – de 3D-printer
Hebben jullie een 3D-printer op school, maar staat hij te verstoffen? Of komen er leuke printjes uit, maar mist de verdieping en vraag je je af hoe je meer uit jullie 3D-printer kunt halen? In deze praktische training gaan we dieper in op de didactiek van ontwerpend leren.
Digitale fabricage – de 3D-printer
In het kort
Jij wil in de klas aan de slag met de 3D-printer. Maar hoe doe je dat precies? Deze training geeft je een uitgebreid antwoord op die vraag.
Samen met je collega’s en onder het toeziend oog van een vakexpert werk je verschillende lesideeën uit. Je gaat naar huis met inspirerende ontwerp-lessen voor de 3D-printer. Daarnaast heb je alle tijd om zelf met de printer aan de slag te gaan.
De 3D-printer is na deze training veel meer dan alleen een leuke gadget in de klas. Met behulp van dit innovatieve apparaat zorg je bovendien voor een versteviging van de 21e-eeuwse vaardigheden van je leerlingen.
Je krijgt tijdens de training tijd om onder begeleiding een begin van een lessenserie te maken, presenteren, testen en verbeteren.
Doelgroep
Onderwijsprofessionals binnen het PO of VO die graag aan de slag willen met de 3D-printers, maar niet weten hoe ze moeten beginnen.
Tijdsduur
In 1 dagdeel krijg je handige tips en tricks om de 3D-printer op een juiste manier in te zetten in je lessen.
Vraag vrijblijvend advies aan
Wat leer je tijdens deze training?
- Een algemene introductie over ontwerpend leren en 3D-printers;
- Omgaan met ontwerpsoftware Tinkercad;
- Waar je op moet letten bij ontwerpen in 3D en je krijgt daarbij bij praktische gebruikerstips;
- Inzicht krijgen in de 21e-eeuwse vaardigheden die bij ontwerpen aan bod komen;
- Een begin van een lessenserie maken, zodat je op school meteen met je leerlingen aan de slag kunt;
- Onder begeleiding van een vakexpert jouw lessenserie laten aansluiten bij het curriculum.
Praktische informatie
- Locatie, prijs en data
- Lesmateriaal
- De docent
Locatie
- Deze training is op jouw eigen school te volgen, tijdens een vakgroepoverleg, studiedag, etc. Je gaat dan aan de slag met je collega’s in jullie eigen omgeving en met de leermiddelen die tot jullie beschikking staan.
- Deze training kan ook bij ons op locatie in het innovatieve demo-Techlab van WisMon in Utrecht worden georganiseerd (Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht).
- Liever digitaal? Dat kan ook. Deze training is geschikt voor afstandsonderwijs en kan worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet.
Prijs
- € 200,- per deelnemer (vrijgesteld van btw) voor een training in het WisMon demo-Techlab. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, frisdrank.
- € 800,- per groep excl. reiskosten (vrijgesteld van btw) voor een InSchool training.
Data
- Op aanvraag.
Zin om te starten?
Vraag dan direct een InSchool training Digitale fabricage – de 3D-printer aan.
Advies nodig?
Heb je een vraag die niet wordt beantwoord op de pagina? Of wil je gewoon samen met iemand sparren over jouw opleidingstraject?
Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Wendie via wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online adviesgesprek in.