<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Training - Aan de slag met de 3D-printer

Hebben jullie een 3D-printer op school, maar staat hij te verstoffen? Of komen er leuke printjes uit, maar mist de verdieping en vraag je je af hoe je meer uit jullie 3D-printer kunt halen? In deze praktische training gaan we dieper in op de didactiek van ontwerpend leren.

Training aan de slag met de 3D-printer in het kort

In deze training vertellen wij je alles over wat 3D-printen nu precies is, hoe het werkt en wat het zo bijzonder maakt.

Je werkt samen met je medecursisten verschillende lesideeën uit en gaat naar huis met inspirerende ontwerplessen voor de 3D-printer waarin leerlingen aan hun 21e-eeuwse vaardigheden werken. Zo wordt de 3D-printer meer dan alleen een leuke gadget in de klas.

Doelgroep

De training is geschikt voor zowel po-leraren als vo-docenten.

Niveau

Beginner / Gevorderd / Expert

Tijdens deze training krijg je:

  • Een algemene introductie over ontwerpend leren en 3D-printers.
  • Kennismaking met ontwerpsoftware.
  • Praktische gebruikerstips en aandachtspunten bij ontwerpen in 3D.
  • Tijd om zelf te ontwerpen (en printen).
  • Inzicht in de 21e-eeuwse vaardigheden die bij ontwerpen aan bod komen.
  • De mogelijkheid om een lessenserie te maken zodat je op school meteen met je leerlingen aan de slag kunt.
  • Ondersteuning van een vakexpert om jouw lessenserie te laten aansluiten bij het curriculum.
  • Tijd om je lessenserie te presenteren, testen en verbeteren.

Praktische informatie

Locatie

Al onze trainingen kunnen zowel bij ons op locatie in Utrecht als bij jou op school worden georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19. Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn geschikt voor afstandsonderwijs en kunnen worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Wij bieden ook hybridevormen van leren aan waarbij een deel van de deelnemers bij ons op locatie de training volgt en een deel digitaal op afstand.

Interactie

De mate van interactie wordt o.a. bepaald door de ruimte voor een dialoog, bijvoorbeeld in de vorm van vragen of brainstormsessies en de mate van actieve werkvormen. Wij houden van dynamische en interactieve werkvormen waarbij we deelnemers actief betrekken bij de training.

Bij een training op school gaan we hands-on aan de slag met het ontwerpen en 3D-printen van opdrachten. Bij een online training passen we de werkvormen aan de omstandigheden aan. Je werkt dan af en toe zelfstandig aan opdrachten en wisselt dit af met groepsmomenten.

Tijdsduur

De training bestaat uit twee dagdelen op school.

Kosten

Vraag een offerte bij ons aan.

Offerte

Heb je interesse in het afnemen van deze training? Vraag dan een offerte aan; je hoort zo spoedig mogelijk van ons terug!

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of even sparren? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact met je op!