<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Aan de slag met digitale fabricage - lasersnijden

Na het volgen van deze eendaagse cursus kan je een ontwerp maken, voorbereiden en snijden met de lasersnijder. Zo kunt je de dag erna meteen aan de slag met de lasersnijder in de klas!

Schrijf je direct in
Docenten VMBO
HO, PO, SBO, VO
Utrecht / Op locatie
80 euro
13 oktober 2022
08:30-16:30h

Aan de slag met digitale fabricage – lasersnijden

In het kort

De ontwikkelingen van innovatieve technologieën zijn in volle gang. Dit geldt ook voor de wereld van digitale fabricage met de lasersnijder. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om zelf producten te maken. Lasersnijden vormt dan ook een mooie aanvulling op het toekomstgerichte onderwijs. Maar hoe gaat u T&T-lessen geven met de lasersnijder als u er zelf nog (bijna) nooit mee gewerkt hebt? In deze cursus gaat u praktisch aan de slag en leert u hoe u een ontwerp maakt, voorbereidt en snijdt met de lasersnijder. Hierna kunt u leerlingen helpen om deze vaardigheden onder de knie te krijgen. Bij het maken met de lasersnijder staat het ontwerpproces centraal. Hierin leren leerlingen ontwerpen, maken, testen, verbeteren en (her)gebruiken. Daarbij komen ook 21e-eeuwse vaardigheden als creatief en kritisch denken, problemen oplossen en samenwerken aan bod. Dat is voor leerlingen erg waardevol.

Doelgroep

Deze training is specifiek gericht op docenten VMBO (T&T) die nog geen ervaring hebben met digitaal ontwerpen en lasersnijden. 

Tijdsduur

In deze eendaagse training leer je alles over digitaal ontwerpen en lasersnijden in de klas.

 

WisMon is de officiële trainingspartner van Bijscholing VMBO. De focus van VMBO praktijktrainingen ligt vooral op de nieuwe leerweg, nieuwe onderwerpen in profielmodulen en keuzevakken. Inschrijvingen voor VMBO bijscholing gaan via de website bijscholingvmbo.nl

Wat leer je tijdens deze training?

  • Hoe je een digitaal ontwerp maakt in online ontwerpsoftware;
  • Hoe je een ontwerp maakt, voorbereid en snijdt met de lasersnijder;
  • Hoe je met lasersnijders en ontwerpsoftware werkt in de klas;
  • Wat de toegevoegde waarde van lasersnijden is in het onderwijs.

 

Ja, schrijf me in!

Praktische informatie

Programma

  • Aan de slag met de ontwerpcyclus
  • Inspiratie & brainstormen
  • Van schets naar digitaal ontwerp (creëren, overtrekken en genereren)
  • Presenteren & reflecteren
  • Verdiepen & verbreden

 

Schrijf je direct in
Direct toepasbaar in de praktijk
Al onze trainers zijn ervaren professionals
Aandacht voor jouw eigen leerdoelen

Zin om te te starten?

Schijf je dan direct in voor de training Aan de slag met digitale fabricage – lasersnijden.

 

Ja, schrijf me in

Advies nodig?

Heb je een vraag die niet wordt beantwoord op de pagina? Of wil je gewoon samen met iemand sparren over jouw opleidingstraject?

Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Marcella via marcella@wismon.nl of 030 – 237 21 24 of plan direct een adviesgesprek in.

Alle vragen