<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Starten met Makeblock in de klas

Met behulp van robotica kunnen leerlingen aan de slag met de 7 werelden van techniek. Ze worden gestimuleerd om logisch en probleemoplossend na te denken met een concreet resultaat. Maar hoe werken de leermiddelen voor robotica? en hoe pas je dit toe in de les? Dat leer je bij deze training.

Vraag direct een offerte aan

Starten met Makeblock in de klas

De training in het kort

Wil je met robotica aan de slag tijdens je lessen, maar weet je niet hoe? Tijdens deze training leer je wat computational thinking is en krijg je handige tips om met je leerlingen aan hun digitale (robot)vaardigheden te werken. Naast leuke unplugged programmeeractiviteiten is er ook alle ruimte om verschillende robots te programmeren, zoals de mBot of de mRanger. Je legt een stevige theoretische basis en krijgt concrete lesideeën om meteen in de les te gebruiken. 

De training is inclusief proefabonnement van een halfjaar op Leapo, het lesportaal van WisMon. 

Doelgroep

De training is geschikt voor zowel po-leraren als vo-docenten.

Niveau

Beginner / Gevorderd / Expert

Ben jij al bekend met Makeblock in het onderwijs en zou je je hier verder in willen verdiepen? Kijk dan eens bij deze training.

Tijdens deze training krijg je:

  • Een algemene introductie over digitale geletterdheid en computational thinking.
  • ruimte om te leren hoe je jouw mBot of mRanger kunt programmeren.
  • Handvatten om robotica en programmeren te gebruiken in reguliere lessen.
  • De mogelijkheid om een lesplan te maken zodat je op school meteen met je leerlingen aan de slag kunt.
Stuur mij een offerte!

Praktische informatie

Locatie

Al onze trainingen kunnen zowel bij ons op locatie in Utrecht als bij jou op school worden georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn geschikt voor afstandsonderwijs en kunnen worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Wij bieden ook hybridevormen van leren aan waarbij een deel van de deelnemers bij ons op locatie de training volgt en een deel digitaal op afstand.

Interactie

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten of collega’s breid je je theoretische kennis over robotica en programmeren uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies.

Tijdsduur

De training op school bestaat uit een dagdeel van ongeveer 4 uur.

Kosten

Reiskosten en reistijd is inbegrepen, dit geldt ook voor de voorbereiding en afstemming. Het materiaal is niet inbegrepen. De school dient zelf in bezit te zijn van de robots

Vraag een offerte aan

 

Terug naar het overzicht.

Enthousiast geworden?

Vraag dan een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Toch nog wat vragen?

Wij leggen je graag meer uit of denken met je mee over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op!