<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Virtual reality

Training: aan de slag met virtual reality (basis)

In het kort

Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van virtual reality (VR) op school, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden van VR in de klas? Tijdens deze training leer je over de voor- en nadelen van VR en bieden we je handvatten zodat je VR kunt gebruiken om je lessen te verrijken.

Je krijgt niet alleen algemene informatie en praktische tips, maar gaat daarnaast ook zelf aan de slag met een VR-toepassing naar keuze. Zo kun je je leerlingen na afloop van de training meteen meenemen in de wereld van virtual reality.

Doelgroep

De training is geschikt voor zowel po-leraren als VO- en HO-docenten.

Niveau

Beginner /  Gevorderd / Expert

 

Ben jij al bekend met VR in het onderwijs en zou je je hier verder in willen verdiepen? Kijk dan eens bij deze training.

Tijdens deze training krijg je:

  • Een algemene introductie over virtual reality.
  • Praktische handvatten om VR zinvol in de klas in te zetten.
  • Uitleg over de technische aspecten van VR (software en hardware) en de voor- en nadelen van VR in het onderwijs.
  • De mogelijkheid om met een VR-toepassing, die jou aanspreekt, aan concrete lesideeën te werken.

Praktische informatie

Locatie

Al onze trainingen kunnen zowel bij ons op locatie in Utrecht als bij jou op school worden georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19. Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn geschikt voor afstandsonderwijs en kunnen worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Wij bieden ook hybridevormen van leren aan waarbij een deel van de deelnemers bij ons op locatie de training volgt en een deel digitaal op afstand.

Interactie

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over virtual reality uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies. We laten je kennis maken met verschillende interactieve werkvormen die met VR mogelijk zijn.

Tijdsduur

De training wordt gegeven bij WisMon, maar kan ook bij jou op school worden georganiseerd. De training beslaat een dagdeel van ongeveer 3 uur.

Offerte

Wil je een offerte ontvangen? Laat het ons weten en je hoort van ons.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of even sparren?

Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.