<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

BYOR workshop: ontwerpen met elektronica

Laagdrempelig aan de slag met elektronica, aan de hand van ontwerpend leren? Je leert het in deze workshop met BYOR elektronica, voor schoolteams én leerlingen.  

Vraag een InSchool training aan
Schoolteams en leerlingen
PO, SBO
Op locatie
700 euro
Datum op aanvraag
1 dagdeel

BYOR workshop: ontwerpen met elektronica

In het kort

Tijdens de BYOR-workshop gaan leerlingen of docenten met elkaar het creatieve ontwerpproces in. In de workshop komen alle elementen van ontwerpend leren langs. Deelnemers gaan samen brainstormen, onderzoek doen en ontwerpschetsen maken. Vervolgens bouwen ze prototypes van kosteloos materiaal en de BYOR elektronica. Afhankelijk van de beschikbare tijd en ruimte kunnen we deze ontwerpcyclus inkorten of juist uitbreiden. Ideaal voor bijvoorbeeld een gastles, studiedag of evenement.

Ontwerpend leren met BYOR elektronica

Tijdens de workshops volgen we de ontwerpcyclus, om zo een diepgaande leerervaring te bieden. De deelnemers denken na over hun doelgroep, de context waarin hun ontwerp wordt gebruikt en de randvoorwaarden waar het ontwerp aan moet voldoen. Ze gaan brainstormen, maken ontwerpschetsen en de prototypes die ze bouwen worden beoordeeld door andere deelnemers. Aan het einde van de cyclus presenteren de deelnemers het ontwerp aan de rest van de groep. Dit proces, het zelfstandig samenwerken in groepjes, leent zich perfect voor het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden.

Hergebruik en recycling 

Een leuke en leerzame toevoeging aan de workshop is om deelnemers zelf bruikbaar afval te laten meenemen van huis, zoals oud papier, karton of plastic. De elektronische onderdelen van BYOR zijn zo gemaakt, dat je ze gemakkelijk kunt vastzetten op dit soort materialen. Deelnemers worden zich zo bewust van hun eigen afvalstroom en van de mogelijkheden die deze materialen nog bieden.

Doelgroep

Schoolteams en leerlingen voor het (speciaal)basisonderwijs, praktijkonderwijs en onderbouw VMBO. 

Tijdsduur

De workshop duurt ongeveer 2 uur. Afhankelijk van jouw wensen kunnen we hiervan afwijken. 

 

Vraag vrijblijvend advies aan

Wat leer je tijdens deze training?

  • Hoe laagdrempelig werken met elektronica eigenlijk is;
  • Wat creatief ontwerpen is en hoe je een creatief ontwerpproces doorloopt;
  • Hoe je werkt volgens de ontwerpcyclus;
  • Hoe je bruikbaar afval kan recyclen om te werken met de elektronica van BYOR.
Vraag een InSchool training aan

Praktische informatie

Locatie

  • Deze training is op jouw eigen school te volgen, tijdens een vakgroepoverleg, studiedag, etc. Je gaat dan aan de slag met je collega’s in jullie eigen omgeving en met de leermiddelen die tot jullie beschikking staan.

Prijs

  • € 700,- voor 2 uur excl. reiskosten (vrijgesteld van btw).  

Data

  • Op aanvraag.

 

Vraag een InSchool training aan

Direct toepasbaar in de praktijk
Al onze trainers zijn ervaren professionals
Aandacht voor jouw eigen leerdoelen

Zin om te te starten?

Vraag dan direct de BYOR workshop ontwerpen met elektronica aan.

Advies nodig?

Heb je een vraag die niet wordt beantwoord op de pagina? Of wil je gewoon samen met iemand sparren over jouw opleidingstraject?

Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Wendie via wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online adviesgesprek in.

Alle vragen