<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

STEAM-onderwijs

Training: aan de slag met de STEAM MakerSpace Kit

In het kort

Ga je aan de slag met een STEAM Education Primary, Intermediate of Advanced MakerSpace Kit om leerlingen kennis te laten maken met STEAM-onderwijs en robotica? De experts van WisMon helpen je graag bij het implementeren van een STEAM-lab bij jou op school.

De kits bevatten allerlei roboticamaterialen waarmee je zowel in kleine als grote groepen les kunt geven. Van sensoren en motoren tot structurele onderdelen om mee te bouwen, leerlingen hebben eindeloze mogelijkheden om hun vaardigheden rond robotica en programmeren te ontwikkelen.

Tijdens onze uitgebreide training, bestaande uit vier bijeenkomsten, zorgen we dat je vertrouwd raakt met al het materiaal zodat je elk onderdeel van de MakerSpace Kit optimaal kunt benutten tijdens het lesgeven in je eigen MakerSpace.

Doelgroep

De training is geschikt voor po- en vo-leraren.

Niveau

Beginner /  Gevorderd / Expert

Tijdens deze training krijg je:

  • Bijeenkomst 1: introductie van het MakerSpace 1-materiaal. Je verkent en leert werken met het mechanisch materiaal.
  • Bijeenkomst 2: introductie van het MakerSpace 2-materiaal. Je verkent en leert werken met het elektronisch materiaal (rond het Sense, Think, Act-principe).
  • Bijeenkomst 3: hoe geef je les met de MakerSpace-materialen? Je krijgt voorbeelden van makkelijk inzetbaar lesmateriaal en didactische tips.
  • Bijeenkomst 4: ontwikkelen van eigen lessen rondom de MakerSpace-materialen. Je duikt dieper in de didactiek van robotica en programmeren en ontwikkelt op basis hiervan een eigen lessenserie.

Deze training is inclusief een proefabonnement van een halfjaar op Leapo, het online leerportaal van WisMon, voor én door leraren.

Praktische informatie

Locatie

Al onze trainingen kunnen zowel bij ons op locatie in Utrecht als bij jou op school worden georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19. Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn geschikt voor afstandsonderwijs en kunnen worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Wij bieden ook hybridevormen van leren aan waarbij een deel van de deelnemers bij ons op locatie de training volgt en een deel digitaal op afstand.

Interactie

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over de materialen van jouw STEAM Education Solution set uit en ga je vooral praktisch aan de slag om vertrouwd te raken met de materialen. Je eindigt de training met het maken van je eigen lessenserie.

Tijdsduur

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van elk 4 uur.

Kosten

Vraag een offerte bij ons aan.

Offerte

Wil je een offerte ontvangen? Laat het ons weten en je hoort van ons.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of even sparren?

Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.