<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Ontwerpend leren met Makeblock

Ben je al bekend met de mBot en mRanger? en wil je jouw roboticalessen nog interessanter of uitdagender maken? Met behulp van deze training breid je jouw roboticalessen verder uit.

Vraag direct een offerte aan

Ontwerpend leren met Makeblock voor gevorderden

De training in het kort

In deze praktische training staat ontwerpend leren centraal. Je leert diverse werkvormen kennen om tijdens je lessen te gebruiken en zo leerlingen te stimuleren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en creativiteit. Met behulp van inspirerende brainstormsessies werk je samen met je medecursisten verschillende roboticalessen uit voor de mBot of de mRanger. Basiskennis over programmeren en de mBot of mRanger is een vereiste. 

De training is inclusief proefabonnement van een halfjaar op Leapo, het lesportaal van WisMon. 

Doelgroep

De training is geschikt voor VO-leerkrachten die ontwerpend leren willen verwerken in hun roboticalessen met de mBot of de mRanger

Niveau

Beginner / Gevorderd / Expert

Nog niet gestart met Makeblock? Bekijk dan deze training.

Tijdens deze training krijg je:

  • Uitgebreide informatie over de didactiek van ontwerpend leren en de praktische toepassing in de klas.
  • Lesideeën rondom de mBot en/of de mRanger en ontwerpend leren die je meteen in de les kunt inzetten.
  • Concrete werkvormen om in de klas te gebruiken.
Stuur mij een offerte!

Praktische informatie

Locatie

Al onze trainingen kunnen zowel bij ons op locatie in Utrecht als bij jou op school worden georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn geschikt voor afstandsonderwijs en kunnen worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Wij bieden ook hybridevormen van leren aan waarbij een deel van de deelnemers bij ons op locatie de training volgt en een deel digitaal op afstand.

Interactie

De mate van interactie wordt o.a. bepaald door de ruimte voor een dialoog, bijvoorbeeld in de vorm van vragen of brainstormsessies en de mate van actieve werkvormen. Wij houden van dynamische en interactieve werkvormen waarbij we deelnemers actief betrekken bij de training.

Bij een training op school bieden wij een hoge mate van interactie met ruimte voor vraag en antwoord, discussies en brainstormsessies. Bij een online training passen we de werkvormen aan de omstandigheden aan. Je werkt dan af en toe zelfstandig aan opdrachten en wisselt dit af met groepsmomenten.

Tijdsduur

De training op school bestaat uit een dagdeel van ongeveer 4 uur.

Kosten

Reiskosten en reistijd is inbegrepen, dit geldt ook voor de voorbereiding en afstemming. Het materiaal is niet inbegrepen. De school dient zelf in bezit te zijn van de robots

Vraag een offerte aan

 

Terug naar het overzicht.

Enthousiast geworden?

Vraag dan een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Toch nog wat vragen?

Wij leggen je graag meer uit of denken met je mee over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op!