<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Ontwerpend leren

Training: ontwerpend leren en robotica

In het kort

In deze praktische training staan ontwerpend leren en robotica centraal. Je leert diverse werkvormen kennen om tijdens je lessen te gebruiken en zo leerlingen te stimuleren met robotica en programmeren aan de slag te gaan vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en creativiteit.

Met behulp van inspirerende brainstormsessies werk je samen met je medecursisten verschillende robotica- ontwerplessen uit. Je gaat naar huis met een stevige theoretische basis en concrete lesideeën om meteen in de les te gebruiken.

Doelgroep

De training is geschikt voor zowel po-leraren als vo-docenten.

Niveau

Beginner / Gevorderd / Expert

Tijdens deze training krijg je:

  • Uitgebreide informatie over de didactiek van ontwerpend leren en de praktische toepassing in de klas.
  • Lesideeën rondom robotica en ontwerpend leren die je meteen in de les kunt inzetten.
  • Concrete werkvormen om in de klas te gebruiken.

Praktische informatie

Locatie

Al onze trainingen kunnen zowel bij ons op locatie in Utrecht als bij jou op school worden georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19. Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn geschikt voor afstandsonderwijs en kunnen worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Wij bieden ook hybridevormen van leren aan waarbij een deel van de deelnemers bij ons op locatie de training volgt en een deel digitaal op afstand.

Interactie

De mate van interactie wordt o.a. bepaald door de ruimte voor een dialoog, bijvoorbeeld in de vorm van vragen of brainstormsessies en de mate van actieve werkvormen. Wij houden van dynamische en interactieve werkvormen waarbij we deelnemers actief betrekken bij de training.

Bij een training op school bieden wij een hoge mate van interactie met ruimte voor vraag en antwoord, discussies en brainstormsessies. Bij een online training passen we de werkvormen aan de omstandigheden aan. Je werkt dan af en toe zelfstandig aan opdrachten en wisselt dit af met groepsmomenten.

Tijdsduur

De training op school bestaat uit een dagdeel van ongeveer 4 uur.

Kosten

Vraag een offerte bij ons aan.

Offerte

Wil je een offerte ontvangen? Laat het ons weten en je hoort van ons.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of even sparren?

Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.