<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Ontwerpend leren met biomimicry

Wil je duurzaamheid op een positieve manier insteken en samen met je leerlingen aan de slag met ontwerpen? Tijdens deze training leer je wat biomimicry is en hoe je aan de hand van dit thema duurzaamheid op een leuke manier in de klas kunt behandelen.

Vraag direct een offerte aan

Ontwerpend leren met biomimicry

De training in het kort

Wil je duurzaamheid op een positieve manier insteken en samen met je leerlingen aan de slag met ontwerpen? Tijdens deze training leer je wat biomimicry is en hoe je aan de hand van dit thema duurzaamheid op een leuke manier in de klas kunt behandelen.

Je gaat aan de slag met een uitdaging waarbij je de natuur gebruikt als inspiratie. Uiteindelijk ontwerp je zelf een duurzaam, op de natuur geïnspireerd product. Na deze training heb je genoeg kennis en ervaring om jouw leerlingen te begeleiden tijdens het ontwerpen aan de hand van de principes van biomimicry.

Doelgroep

De training is geschikt voor zowel po-leraren als vo-docenten.

Niveau

Beginner / Gevorderd / Expert

Tijdens deze training krijg je:

  • Een algemene introductie over biomimicry en ontwerpend leren.
  • Praktische handvatten, werkbladen en werkvormen om biomimicry toe te passen in de klas.
  • De mogelijkheid om een lesplan te maken zodat je op school meteen aan de slag kunt.
  • Inzicht in de 21e-eeuwse vaardigheden die bij ontwerpen aan bod komen.
  • Een eerste kennismaking met het biomimicry-ontwerpproces.
  • Ondersteuning van een vakexpert om jouw lessenserie te laten aansluiten op het curriculum.
Stuur mij een offerte!

Praktische informatie

Locatie

Al onze trainingen kunnen zowel bij ons op locatie in Utrecht als bij jou op school worden georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn geschikt voor afstandsonderwijs en kunnen worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Wij bieden ook hybride vormen van leren aan waarbij een deel van de deelnemers bij ons op locatie de training volgen en een deel digitaal op afstand.

Interactie

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over biomimicry uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies.

Tijdsduur

De training op school bestaat een dagdeel van ongeveer 4 uur.

Kosten

Vraag een offerte aan

 

Terug naar het overzicht.

Enthousiast geworden?

Heb je interesse in het afnemen van deze training? Vraag dan een offerte aan; je hoort zo spoedig mogelijk van ons terug!

Toch nog wat vragen?

Wij leggen je graag meer uit of denken met je mee over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op!