<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Training Natuurlab Naturalis in jouw biologielessen

In het Natuurlab, de online leeromgeving van Naturalis, doen jouw leerlingen op een leuke manier kennis en vaardigheden op voor het vak biologie. Leer in deze inspirerende training op locatie van Naturalis hoe je het Natuurlab inzet in je biologielessen.

Schrijf je direct in
Biologiedocenten vmbo, havo en vwo
HO, PO, SBO, VO
Naturalis Biodiversity Center in Leiden
50 euro
24 november 2022
14:00-16:30

Training Natuurlab Naturalis 

In het kort

Hoe werkt evolutie? Wat kunnen we leren van dinosauriërs? En waarom zijn hommels zo belangrijk voor de mens en de planeet? In het Natuurlab van Naturalis komen dit soort biologische vraagstukken op een leuke en vernieuwende manier tot leven. Hier kunnen leerlingen van vmbo, havo en vwo als echte onderzoekers aan de slag met actuele onderzoeksvragen in een realistische en wetenschappelijke context. In deze training voor docenten leer je hoe je Natuurlab kunt inzetten in jouw biologielessen.

Aan de slag met echte data en wetenschappelijke tools

Het Natuurlab is een interactieve online leeromgeving, rijk aan visuele middelen. Leerlingen worden uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan, met behulp van de (digitale) collectie van Naturalis, echte data en de wetenschappelijke tools die onderzoekers van Naturalis zelf ook gebruiken.

Tijdens deze interactieve training dompel je jezelf onder in het Natuurlab en maak je kennis met deze leer- en onderzoeksomgeving. Je leert hoe je jouw leerlingen kunt coachen tijdens deze lessen en hoe je hun zelfstandige en onderzoekende houding stimuleert. Daarnaast is er aandacht voor het integreren van het Natuurlab in jouw eigen biologielessen, als vervanging van themas uit de reguliere methoden.

Doelgroep

Speciaal voor biologiedocenten in het vwo, havo en vmbo (klas 1-6) verzorgt WisMon als onderwijspartner van Naturalis docententrainingen. Alvast een voorproefje? Neem dan deel aan de gratis webinar, waarin je kennismaakt met het Natuurlab van Naturalis.

Tijdsduur

De training duurt 2,5 uur met de mogelijkheid om daarna het museum te bezoeken.  

Tijdens deze training leer je:

  • Hoe het Natuurlab is opgebouwd; 
  • Hoe je een coachende rol vervult als docent tijdens het geven van de lessen; 
  • Hoe je de zelfstandige en onderzoekende houding van leerlingen stimuleert; 
  • Hoe je het Natuurlab implementeert in jouw eigen onderwijs;
  • Waar je alle lesmaterialen en ondersteunende materialen voor de docent terugvindt;
  • Bij welke STO-kerndoelen het Natuurlab aansluit; 
  • Hoe het Natuurlab verder ontwikkeld wordt de komende jaren.
Ja, ik schrijf me in!

Praktische informatie

Locatie

  • Deze training vindt plaats bij Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Prijs

  • 50,- euro p.p. (vrijgesteld van btw).

Data

  • De training vindt plaats op 24 november 2022 van 14:00-16:30 uur met daarna de mogelijkheid om het museum te bezoeken.

 

Schrijf je direct in
Direct toepasbaar in de praktijk
Al onze trainers zijn ervaren professionals
Aandacht voor jouw eigen leerdoelen

Zin om te te starten?

Schrijf je dan direct in voor de training Natuurlab Naturalis.

Advies nodig?

Heb je een vraag die niet wordt beantwoord op de pagina? Of wil je gewoon samen met iemand sparren over jouw opleidingstraject?

Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Marcella via marcella@wismon.nl of 030 – 237 21 24 of plan direct een adviesgesprek in.

Alle vragen