<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Coördinator Wetenschap & Techniek

Verkorte 5-daagse opleiding

W&T en Maakkunde: hoe kan je hier praktisch en duurzaam mee aan de slag als onderwijsprofessional binnen je school of stichting?

Veel basisscholen in Nederland willen wetenschap en technologie een plek geven in hun onderwijs. Het merendeel kiest hierbij voor de bekende kapstok van de 21e-eeuwse vaardigheden. Sommige scholen vullen dit thema in met de STEAM–benadering, waarbij óók aandacht wordt gevraagd voor ontwerp, kunst en toegepaste wiskunde. De achterliggende gedachte is vergelijkbaar: samen onderzoekend en ontwerpend leren, inzetten van kennis & vaardigheden en het benutten van de diverse talenten van leerlingen. Nieuwsgierigheid en creativiteit vormen daarbij het uitgangspunt van het leerproces.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Om aan de slag te gaan met Wetenschap en Techniek (STEAM) hoef je als leraar niet technisch aangelegd te zijn. Met onze praktische aanpak zul je ervaren dat je al snel aan de slag kunt gaan met W&T en/of Maakkunde. Door het gebruik van alledaagse middelen die op school aanwezig zijn, of door het inzetten van goed doordachte innovatieve leermiddelen, verlagen wij de drempel. Werken met W&T vraagt van leraren wel een coachende rol. WisMon biedt tijdens deze training hier uitgebreid aandacht aan.

WisMon heeft, in samenwerking met scholen en leerkrachten, een bestendige aanpak voor het primair onderwijs ontwikkeld. Middels een doorlopende lijn van onderbouw tot bovenbouw geven we Wetenschap en Techniek een structurele plek in het curriculum.

Na de opleiding kun je een inspirerend, rijk en leerzaam aanbod voor alle kinderen binnen jouw school of stichting uitwerken rondom zelfgekozen thema’s en weet je ook partijen buiten je school hierbij effectief te betrekken.

Doelgroep

Leerkrachten die werkzaam zijn in het basisonderwijs en ondersteuners/begeleiders van leerkrachten. Deze opleiding is ook interessant voor beleidsmedewerkers die praktisch willen ervaren hoe je W&T kan invoeren binnen de stichting.

 

Bekijk de brochure

Docent: Marcella van den Burg

Locatie: Meeting Plaza Utrecht

Data:

13 september 2021
27 september 2021
11 oktober 2021
25 oktober 2021
8 november 2021

Kosten: € 1999,- p.p. (excl. BTW).

Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches en toegang tot een digitale leeromgeving.

Deze training bestaat uit:

Module 1: De didactiek van Onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren.
Module 2: Praktisch aan de slag met W&T in de klas.
Module 3: Praktisch aan de slag met Maakkunde in de klas.
Module 4: Het ontwerpen van leerlijnen en lessen voor de onder-, midden- en bovenbouw.
Module 5: Verbinden met de buitenwereld (opzetten van inspiratielabs, samenwerken met BSO’s, VO’s en Bibliotheken, omgaan met toeleveranciers)

Jouw docent

Marcella van den Burg, adviseur en trainer Innovatief Onderwijs bij WisMon, geeft onder andere W&T trainingen aan leerkrachten en docenten en adviseert daarnaast scholen in het gebruik van innovatieve leermiddelen in de klas. Marcella vindt het belangrijk dat deze materialen een ondersteunend middel zijn, een verrijking in plaats van een doel op zich. Ze zijn zogezegd de ’kers’ op de taart en bieden kinderen de mogelijkheid om echt iets ‘bruikbaars’ te kunnen maken.

Over WisMon

WisMon is het onderwijsinstituut voor vraagstukken op het gebied van bèta, wetenschap en techniek.

Naast deficiëntiecursussen om bètavakken te behalen, bijles en aangepast bèta-onderwijs voor anderstaligen, verzorgen zij advies en implementatietrajecten, nascholing voor docenten en praktische arrangementen voor scholen. Hiermee werken ze aan innovatie op het gebied van wetenschap en techniek en 21e eeuwse vaardigheden binnen thema’s zoals onderzoekend & ontwerpend leren, practicumonderwijs, 3D-printen, robotica en programmeren en VR. Tevens ontwikkelen zij onderwijsmateriaal voor diverse uitgevers, overheidsinstellingen, stichtingen en samenwerkingspartners.

Ondersteund door een online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van een online leeromgeving. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video’s, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. De leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken. Je krijgt daarnaast ook gedurende de opleiding en 1 jaar daarna toegang tot het praktische lesmateriaal van Leapo, het lesportaal van WisMon. Zo kun je direct met W&T en Maakkunde aan de slag tijdens de lessen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of even sparren? Neem contact met ons op!