<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Opleiding Coördinator Wetenschap & Techniek (5 daagse)

W&T en Maakkunde: hoe kan je hier nu praktisch en duurzaam mee aan de slag als onderwijsprofessional binnen je school of stichting? Tijdens deze 5-daagse opleiding ontdek je met WisMon hoe je een inspirerend en leerzaam aanbod kunt opzetten en hoe je wetenschap en techniek een structurele plek in het curriculum kunt geven.

Schrijf je direct in

Opleiding Coördinator Wetenschap & Techniek (5 daagse)

In het kort

Om aan de slag te gaan met Wetenschap en Techniek (STEAM) hoef je als leraar niet technisch aangelegd te zijn. Met onze praktische aanpak zul je ervaren dat je al snel aan de slag kunt gaan met W&T en/of Maakkunde. Door het gebruik van alledaagse middelen die op school aanwezig zijn, of door het inzetten van goed doordachte innovatieve leermiddelen, verlagen wij de drempel. Werken met W&T vraagt van leraren wel een coachende rol. WisMon biedt tijdens deze training hier uitgebreid aandacht aan.

WisMon heeft, in samenwerking met scholen en leerkrachten, een bestendige aanpak voor het primair onderwijs ontwikkeld. Middels een doorlopende lijn van onderbouw tot bovenbouw geven we Wetenschap en Techniek een structurele plek in het curriculum.

Na de opleiding kun je een inspirerend, rijk en leerzaam aanbod voor alle kinderen binnen jouw school of stichting uitwerken rondom zelfgekozen thema’s en weet je ook partijen buiten je school hierbij effectief te betrekken.

Doelgroep

Leerkrachten die werkzaam zijn in het basisonderwijs en ondersteuners/begeleiders van leerkrachten. Deze opleiding is ook interessant voor beleidsmedewerkers die praktisch willen ervaren hoe je W&T kan invoeren binnen de stichting.

Programma

Module 1: De didactiek van Onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren.
Module 2: Praktisch aan de slag met W&T in de klas.
Module 3: Praktisch aan de slag met Maakkunde in de klas.
Module 4: Het ontwerpen van leerlijnen en lessen voor de onder-, midden- en bovenbouw.
Module 5: Verbinden met de buitenwereld (opzetten van inspiratielabs, samenwerken met BSO’s, VO’s en Bibliotheken, omgaan met toeleveranciers)

 

Download de brochure

Tijdens deze opleiding krijg je:

  • Een praktische aanpak zodat je snel aan de slag kunt gaan met W&T en/of Maakkunde. Door het gebruik van alledaagse middelen die op school aanwezig zijn, of door het inzetten van goed doordachte innovatieve leermiddelen, verlagen wij de drempel.
  • Aandacht voor de coachende rol van de leraar.
  • Ruimte om een inspirerend, rijk en leerzaam aanbod uit zelfgekozen thema’s uit te werken voor alle kinderen binnen jouw school of stichting.
  • Toegang tot een online leeromgeving met (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video’s, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken.
  • Toegang tot het praktische lesmateriaal van Leapo om direct aan de slag te gaan met de maakkunde-lessen (gedurende de opleiding en 1 jaar daarna)
Ja, ik schrijf me in!

Praktische informatie

Locatie

Meeting Plaza Utrecht

Kosten

€ 1999,- p.p. (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches en toegang tot een digitale leeromgeving.

Data

13 september 2021
27 september 2021
11 oktober 2021
25 oktober 2021
8 november 2021

Lesmateriaal

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van een online leeromgeving. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video’s, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. De leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken.

Je krijgt daarnaast ook gedurende de opleiding en 1 jaar daarna toegang tot het praktische lesmateriaal van Leapo, het béta-, wetenschap- en techniek lesportaal van WisMon. Zo kun je direct met W&T en Maakkunde aan de slag tijdens de lessen.

De docent

Marcella van den Burg, adviseur en trainer Innovatief Onderwijs bij WisMon, geeft onder andere W&T trainingen aan leerkrachten en docenten en adviseert daarnaast scholen in het gebruik van innovatieve leermiddelen in de klas. Marcella vindt het belangrijk dat deze materialen een ondersteunend middel zijn, een verrijking in plaats van een doel op zich. Ze zijn zogezegd de ’kers’ op de taart en bieden kinderen de mogelijkheid om echt iets ‘bruikbaars’ te kunnen maken.

 

Ja, ik schrijf me in!

 

Terug naar het overzicht.

Enthousiast geworden?

Vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Toch nog wat vragen?

Wij leggen je graag meer uit of denken met je mee over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op!