<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Informatie voor decanen & studieadviseurs

Een bètavak inhalen voor toelating tot een hogeschool of universiteit, hoe werkt dat eigenlijk? WisMon kan zowel leerlingen als decanen helpen met advies!

Download de factsheet

Het komt regelmatig voor: een leerling wil tóch die ene studie doen waar wiskunde, natuurkunde, scheikunde of biologie voor nodig is. En laat nou net dát vak niet in het profiel zitten. Welke opties heeft een leerling dan eigenlijk? En welke soorten examens zijn er allemaal? We hebben een handige factsheet gemaakt waarin alle opties in één overzicht staan. Handig voor jou en je leerlingen!

Je ontvangt tevens de nieuwe factsheet Tussenjaar over de mogelijkheden om één tot vier vakken in één jaar bij ons in te halen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de factsheets!

Handige informatie

Afsluitende examens

Anders dan bij bijv. een VAVO-opleiding neemt WisMon niet zélf de examens af. Wel bereiden wij voor op verschillende soorten examens zoals het staatsexamen of het CCVX voortentamen. Dat biedt leerlingen de kans om op meerdere momenten een examen af te leggen.

 

Meer informatie

Online cursus

Een online cursus biedt flink wat mogelijkheden voor leerlingen die wat verder weg wonen én natuurlijk in tijden wanneer de coronamaatregelen vragen om online les. Maar hoe zit zo’n cursus in elkaar? We leggen het je graag uit!

Meer informatie

De zomercursus

Een heel bètavak in 7 weken volgen, kan dat? Bij WisMon bieden we de leerlingen de mogelijkheid om nog vóór de start van het nieuwe collegejaar één bètavak in te halen. Maar dat vraagt een flinke dosis doorzettingsvermogen en motivatie.

 

Meer informatie

WisMon op jouw voorlichting?

Organiseer je zelf een voorlichting op jouw middelbare school of online? WisMon helpt graag om leerlingen te informeren hoe ze een bètavak kunnen inhalen! Ook geven wij (online) voorlichting aan decanen over alle ins en outs van een deficiëntie wegwerken. Interesse? Neem dan contact op met Nicole op nicole@wismon.nl.

Vraag brochures per post aan!

We sturen twee keer per jaar onze cursusbrochure per post. Heb je deze brochures niet ontvangen of zou je er meer willen? Vraag ze dan hier aan.

 

Live-sessies voor leerlingen

Heb je een leerling of aankomend student die een vak moet inhalen? WisMon organiseert live-sessies waarin we uitleggen hoe een (online) cursus werkt en waarin ook ruimte is om vragen te stellen!