<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Aan de slag met een gezonde school met Click & Grow!

Hoe zorg je ervoor dat je jouw leerlingen kennis laat maken met gezonde en veilige voeding? En hoe betrek je leerlingen bij een duurzame productie van voeding?

Om toekomstgericht onderwijs over gezonde voeding in het basis- en voortgezet onderwijs aan te bieden is WisMon de samenwerking aangegaan met de Smart Garden van Click & Grow. Deze slimme tuin zorgt automatisch voor planten door steeds voldoende water, licht en voedingstoffen te geven. Zo brengen ze gezonde producten en planten naar jouw klaslokaal. De Smart Garden is de ideale tool om aan de slag te gaan met lessen rondom voeding,  gezondheid, planten en ecologie.

Uitgangspunten

Met behulp van de Smart Garden en ons lesmateriaal experimenteren leerlingen met verschillende technieken om voeding slimmer en duurzamer te kweken. De leerlingen verdiepen zich met ons lesmateriaal in verschillende vraagstukken:

  • Hoe groeien planten en hoe kun je deze groei optimaliseren?
  • Wat betekenen thema’s als future farming en vertical farming?
  • Hoe ga je slim en duurzaam om met voeding en welke rol speelt de herkomst van (gezonde) voeding?

Deze vraagstukken worden gekoppeld aan aansprekende contexten of situaties uit het dagelijks leven. Leerlingen leren daardoor slim en duurzaam met voeding om te gaan. Maar ook gaan zij aan de slag met onderzoekend leren, innovatie en samenwerken.

Hoe werkt het?

De Smart Garden werkt met pods die zijn gebaseerd op NASA-technologie. Ze zorgen ervoor dat planten de optimale mix van water, zuurstof en voedingsstoffen krijgen, terwijl speciale LED-groeilampen zorgen voor de energie. En allemaal duurzaam! Er worden geen pesticiden of andere schadelijke stoffen gebruikt.

WisMon biedt de Click & Grow Smart Garden aan in verschillende arrangementen. Je bent in ieder geval verzekerd van uitgebreid lesmateriaal, een grote collectie aan pods die je kunt laten groeien, maar natuurlijk ook trainingen om zo veel mogelijk uit je Smart Garden te halen.

Click & Grow arrangementen & producten

In onze shop vind je de oplossingen voor Smart Garden van Click & Grow. Op zoek naar meer ondersteuning? Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing in jouw lessen.

Click & Grow Smart Garden 9
Click & Grow Groene Salade Mix
Click & Grow Smart Garden 3

Smart Garden en 21e eeuwse vaardigheden

Leerlingen leren niet alleen de techniek rondom teelt, maar bijvoorbeeld ook meer over voedingsstoffen, vertering, de werking van fotosynthese en eutrofiëring. Verder kunnen leerlingen het hele jaar door ingrediënten kweken voor gezonde recepten die binnen de school kunnen worden bereid. Wat dacht je van vegetarische burgers of amuses van de Nederlandse sojaboon Lupine?

Door gebruik te maken van de Click and Grow Smart garden en het lesmateriaal besteedt uw school structureel of juist projectmatig aandacht aan gezonde voeding. Het lesmateriaal vindt aansluting met het curriculum,  is vakoverstijgend, sluit aan bij de 7 werelden van techniek, gebruikt de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) en integreert verschillende 21e -eeuwse vaardigheden.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de inzet van de robotarm van Niryo in het onderwijs of wil je een offerte aanvragen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.

Leapo: lesmateriaal en microlearnings

Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen. En met korte e-learnings waarmee je je didactische skills bijspijkert.