<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Robotica & Programmeren

Van samenwerken tot computational thinking en creatief denken, met robotica & programmeren werken leerlingen op een speelse manier aan hun 21e-eeuwse vaardigheden.

Als leerkracht wil je jouw leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Het kan soms lastig zijn om te overzien welke leermiddelen er zijn en hoe je deze zinvol kunt inzetten in het onderwijs. WisMon helpt scholen met de implementatie van robotica en programmeren in hun onderwijs. We maken een koppeling met het curriculum, zodat scholen robotica en programmeren ook in reguliere lessen kunnen integreren.

Een robot kan in de klas op verschillende manieren van toegevoegde waarde zijn. Van simpel programmeren tot het echte werk, met bijvoorbeeld Python of Arduino, een robot maakt het mogelijk. Bovendien zijn robots uitermate geschikt om aan 21e-eeuwse vaardigheden van leerlingen te werken, zoals techniek als onderdeel van ontwerponderwijs. Robots kunnen in veel schoolvakken en voor allerlei doeleinden in het primair, voortgezet en hoger onderwijs worden gebruikt.

In samenwerking met Heutink en Makeblock heeft WisMon een zeer interessant aanbod ontwikkeld voor het gebruik van de robots en educatiesets van Makeblock. Naast praktisch lesmateriaal, beschikbaar op ons lesportaal, hebben wij ook een aantal trainingen ontwikkeld voor de beginnende en gevorderde leerkracht. Daarnaast bieden wij complete arrangementen aan, zodat je als school direct aan de slag kunt gaan met de juiste ondersteuning.

Robotica & Programmeren voor alle niveaus

Robotica & Programmeren-arrangementen

Wil je direct beginnen met Robotica & Programmeren bij jou op school? Kies één van onze arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief robots, training, begeleiding en lesmateriaal.

Shop R&P-arrangementen

Makeblock

Wil je starten met bijvoorbeeld met de mBot, mBot Ranger of zelfs met een complete STEAM Education Solution-set van Makeblock?

WisMon is dé lesmateriaal- en trainingspartner van Heutink voor Makeblock.

 

Scholing

Praktische handvatten over hoe je robotica en programmeren inzet in de les, of eindelijk aan de slag met al dat materiaal dat ligt te verstoffen in de kast? WisMon biedt diverse trainingen.

 

Meer informatie

Lesmateriaal bij Leapo

Ben je op zoek naar betekenisvolle lesideeën voor in de klas? Een abonnement op Leapo geeft jou als leerkracht toegang tot tientallen lessen verrijkt met duidelijke video’s, nuttige informatie en praktische tips rondom robotica en programmeren in het klaslokaal.

 

Meer informatie

In de webshop

Robotica & Programmeren Experience
Robotica & Programmeren Experience
€2,145.00
Robotica & Programmeren Discovery
Robotica & Programmeren Discovery
€2,745.00
Robotica & Programmeren Only
Robotica & Programmeren Only
€2,445.00

Onze partner

De robots van Makeblock zijn er voor alle leeftijden en alle niveau’s. Zo is het mogelijk om een volledige leerlijn van onderbouw PO tot en met bovenbouw VO te doorlopen met enkel producten van Makeblock.

Met de gratis en toegankelijke software van Makeblock zijn de robots zowel voor docenten als leerlingen makkelijk te programmeren. Naast het bekende en eenvoudige blok-programmeren, is het ook mogelijk om de robots te besturen door middel van echte code.

De robots zien er niet alleen leuk uit, maar kunnen ook op allerlei manieren in de klas worden gebruikt. Van puur programmeren tot onderzoekend en ontwerpend leren, met de robots van Makeblock zijn de mogelijkheden eindeloos.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de inzet van de Robotica & Programmeren in het onderwijs en ben je benieuwd hoe WisMon jou kan helpen? Neem contact met ons op.

Andere thema's

Met ons team van deskundigen helpen we scholen op diverse manieren met de ontwikkeling van (innovatief) onderwijs. Benieuwd naar andere thema’s?