<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Onze cursussen in de bètavakken

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo- of wo- studie? Onze cursussen in de bètavakken wiskunde A of B, natuurkunde, scheikunde of biologie behandelen de gehele bovenbouwstof. Zo kun je alsnog worden toegelaten tot jouw studie naar keuze.

Schrijf je nu in!

Afstandsonderwijs Cursussen

Wij bieden tot en met 1 juni onze huidige cursussen aan via het programma Zoom in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Wij verwachten dat de zomercursussen die op 2 juni 2020 starten weer gewoon klassikaal kunnen worden gegeven. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan bieden wij onze cursussen als afstandsonderwijs aan, zodat leerlingen zich alsnog kunnen voorbereiden op het CCVX voortentamen.

Het blijft, ook in tijden van thuiswerken, mogelijk om een digitale proefles of intake in te plannen. Ideaal voor als je benieuwd bent hoe een digitale les nou verloopt of als je nog vragen hebt over het inhalen van een vak!

Vraag een proefles aan Digitale intake

We geven cursussen in verschillende bètavakken op havo- en vwo-niveau. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die nog een bètavak moet inhalen of over moet doen. Zo kan het dat je al een studiekeuze gemaakt maar jouw gekozen schoolprofiel niet aansluit. Van je studie moet je nu een toelatingstoets doen. Misschien ben je gezakt en wil je een staatsexamen gaan doen. Of je wilt graag over naar de volgende klas en de bovenbouwstof nog eens doorlopen. In alle gevallen sluit een cursus bij WisMon perfect aan. Hiermee wordt je helemaal klaargestoomd om je examen of toelatingstoets te halen.

Bij WisMon kun je terecht voor een cursus wiskunde A en B, natuurkunde, scheikunde en biologie op havo- en vwo-niveau. Hierin wordt de gehele bovenbouwstof behandeld.

Hoe werkt het

Kies je cursusblok

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week.

Onze cursussen starten drie keer per jaar in Amsterdam en Utrecht. Onze voorjaarscursus start in januari, de zomercursus start in juni en de najaarscursus en jaarcursus starten in september. Ze zijn zo georganiseerd dat je binnen één jaar alle vier de vakken kunt behalen. Voor tips om een haalbaar programma op te stellen, kijk op onze pagina cursussen combineren.

Kleine groepen

Bij WisMon vinden we het belangrijk dat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Daarom werken we met kleine groepen van gemiddeld 10 tot 15 en maximaal 20 cursisten.

Kies je examen

Je kiest altijd zelf het examen dat je wilt gaan afleggen. Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens zoals het CCVX voortentamen of het staatsexamen.

Soms heeft jouw opleiding een eigen toelatingstoets. Informeer daarom vóór start van de cursus zelf bij de studieadviseur van de opleiding waar je wilt gaan studeren welk certificaat wordt erkend. Op de pagina over afsluitende examens vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Extra begeleiding

Bij groepen van meer dan 10 leerlingen zetten we op enkele momenten tijdens de cursus een docent-assistent in. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

Heb je toch meer ondersteuning nodig? Je kunt dan ook gebruik maken van ons uitgebreide netwerk aan bijlesdocenten. Zo kun je extra ondersteuning inzetten op de momenten dat jij dit nodig hebt.

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Biologie voor jou vwo deel 4a, 4b, 5a, 5b en 6 (set)
Biologie voor jou vwo deel 4a, 4b, 5a, 5b en 6 (set)
€26.60 Huur
Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set) (verlengen)
Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set) (verlengen)
€29.40
Getal en Ruimte havo B deel 1, 2 en 3 (set)
Getal en Ruimte havo B deel 1, 2 en 3 (set)
€22.80 Huur
Alle vragen