<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Behaal je havo deelcertificaat!

Ben jij gezakt voor je havo-examen en moet jij een deelcertificaat halen voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde of biologie? Of mis je een vak voor toelating tot de hogeschool? WisMon biedt een alternatief voor het volwassenen voortgezet onderwijs (VAVO), waarmee je in één jaar je havo bètavakken kunt halen!

Hoe haal je een deelcertificaat havo?

Wat is een deelcertificaat?

Een deelcertificaat is een diploma voor één vak. Hiermee kan je je havo-diploma compleet maken of aanvullen. Dit kan handig zijn wanneer je bent gezakt voor je havo-examen, je profiel niet aansluit op je gekozen studie of wanneer je op latere leeftijd nog een havo-diploma wilt halen. Het havo-deelcertificaat behaal je door een staatsexamen te doen via het DUO.

Hoe bereid je je voor op op het staatsexamen?

Bij WisMon kan je, net zoals bij het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (VAVO), één of meerdere vakken inhalen. WisMon is gespecialiseerd in de bètavakken en biedt cursussen aan van verschillende lengte en intensiteit. Met altijd als doel: je havo deelcertificaten in de bètavakken behalen, zodat jij alsnog kunt starten aan jouw gekozen studie!

Bij WisMon bieden we de jaarcursus aan. Deze lijkt qua intensiteit het meeste op het VAVO. Deze jaarcursus is zo ingericht dat je, indien nodig, alle vier de havo bètavakken in 1 jaar kunt behalen. Je sluit de jaarcursus af met een staatsexamen waarmee je een deelcertificaat behaald. Hiermee kan jij je diploma aanvullen of alsnog je havo- of vwo-diploma halen.

Wil je niet nog een héél jaar in de schoolbanken zitten? Kies dan voor een voorjaarscursus of najaarscursus bij WisMon. Je bereidt je in 4 maanden voor op het staatsexamen voor een havo-deelcertificaat, of je kiest voor het CCVX voortentamen.

Voor de échte diehards hebben we de zomercursus. Hierbij ga je in juni en juli elke dag naar school en sluit je de cursus af met een CCVX voortentamen. Deze optie is alléén voor mensen die nog maar één bètavak missen en al een havo- of vwo-diploma hebben behaald.

Wil jij meer weten over hoe je bij WisMon je havo deelcertificaat kunt halen? Vraag dan persoonlijk advies aan of bekijk ons cursusaanbod. Wij denken graag met je mee!

Bekijk ons cursusaanbod

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Met onze cursussen werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

Cursus wiskunde A Cursus wiskunde B Cursus natuurkunde Cursus biologie Cursus scheikunde

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij meer weten over ons cursusaanbod? Meld je dan aan voor een live-sessie waarin wordt uitgelegd hoe een cursus er bij WisMon uitziet, of vraag persoonlijk advies aan. Wij denken graag met je mee!

Alle vragen