<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Cursus Scheikunde

Heb jij je deelcertificaat scheikunde nodig om toegelaten te worden tot een hbo- of wo- studie die precies bij jou past? Of wil je je basiskennis bijspijkeren? Bij WisMon ben je aan het juiste adres: met onze scheikundecursussen op havo- en vwo-niveau werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

Schrijf je nu in!

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week.

Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam, Utrecht of online. Bij de voorjaarscursus en de najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens zoals het CCVX voortentamen of het staatsexamen.

 

Lees meer over de zomercursus

Scheikunde havo

Onze cursus scheikunde havo behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van chemisch rekenen tot zuur-base reacties. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor studies variërend van chemie en mondzorgkunde tot de opleiding voor verloskundige.

Meer informatie

Scheikunde vwo

Onze cursus scheikunde vwo behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van reacties tot redox en biochemie. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor studies als geneeskunde, tandheelkunde en farmacie.

Meer informatie

Basiscursus wiskunde

Ook voor scheikunde is het belangrijk dat je een goede basiskennis wiskunde hebt. In onze basiscursus wiskunde a/b worden jouw basisvaardigheden opgefrist en gaan we aan de slag met de onderbouwstof havo/vwo met onderwerpen als eerstegraadsfuncties, grafieken en algebra. Na deze cursus beheers je de onderbouwstof op havo/vwo niveau en ben je voldoende voorbereid op onze scheikundecursussen.

Meer informatie
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Nog een ander bètavak nodig?

Bij WisMon kan je ook terecht voor een cursus wiskunde A of B, biologie en natuurkunde op havo- en vwo- niveau.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Lesmateriaal scheikunde

Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set) (verlengen)
€29.40 incl. BTW
Chemie Overal 4 en 5 havo (set)
€19.60 Huur
CCVX-bundel scheikunde vwo
€22.50 incl. BTW
Alle vragen