Cursus Biologie HAVO

Heb je als aankomend HBO student biologie HAVO nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze volwaardige bovenbouwcursus biologie HAVO bereidt jou voor op het voortentamen en staatsexamen, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je in

Opbouw van de cursus

Voorkennis

Biologie uit de basisvorming van het HAVO en scheikunde op eind HAVO 3 niveau wordt bekend verondersteld bij aanvang van de cursus. Heb je naast biologie ook nog een deficiëntie voor scheikunde, volg dan bij voorkeur eerst de cursus scheikunde.

Bekijk hier een overzicht van de benodigde voorkennis voor de cursus biologie.

Bij twijfel of je voorkennis voldoende is, en advies voor zelfstudie voor aanvang van de cursus, neem contact met ons op!

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 3 uur zelfstudie bij iedere les.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Blok 1
Cellen, deling, voortplanting en genetica
bouw en functie van cellen, celdeling, groei en ontwikkeling, menselijke voortplanting en seksualiteit, erfelijkheid, moleculaire genetica
Blok 2
Fotosynthese, stofwisseling en eiwitten
voorwaarden voor fotosynthese, chloroplasten, homeostase, assimilatie, dissimilatie, bouw en functie van eiwitten, eiwitsynthese
Blok 3
De mens
circulatie en ademhaling, voeding en vertering, omzetting, opslag en uitscheiding, zenuwstelsel en beweging, hormonale regulatie, zintuigen en huid, afweer
Blok 4
Planten en dieren
gedragsbiologie, planten, fotosyntheseproces, ecologie, milieubiologie, ordening, evolutie, wet van Hardy-Weinberg
Blok 5
Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Benodigd lesmateriaal

  • Biologie voor jou HAVO
  • BINAS 6e druk
  • Het is handig om een laptop te hebben voor de online opdrachten tijdens de les. Dit is echter niet verplicht
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Digitaal lesmateriaal

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal via de Google Drive.

WisMon Boekenservice

De Biologie voor jou HAVO boeken zijn te huur via WisMon. De kosten voor de hele set ligt rond de €15 per maand. Stuur voor het huren van deze boeken een mail naar boekenservice@wismon.nl.

WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt dan dien je deze zélf aan te schaffen. Bestel hier je boeken

Biologie HAVO cursussen

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week.

De verwachte groepsgrootte is gebaseerd op voorgaande jaren. De daadwerkelijke groepsgrootte kan dus afwijken. De maximale groepsgrootte is 20 leerlingen.

Voorjaarscursus

22 jan - 29 apr 2020

WisMon Utrecht

Maandag en woensdag,
17:30-21:00.

Einddatum onder voorbehoud.

We raden aan je uiterlijk drie weken voor start van de cursus in te schrijven. Bij te weinig aanmeldingen kunnen de groepen worden samengevoegd of als aangepast traject worden aangeboden.

Minimum aantal deelnemers: 5

Let op! Per 15 oktober worden de tarieven verhoogd.

22 jan - 29 apr 2020

VU Amsterdam

Maandag en woensdag,
17:30-21:00.

Einddatum onder voorbehoud.

We raden aan je uiterlijk drie weken voor start van de cursus in te schrijven. Bij te weinig aanmeldingen kunnen de groepen worden samengevoegd of als aangepast traject worden aangeboden.

Minimum aantal deelnemers: 5

Let op! Per 15 oktober worden de tarieven verhoogd.

Wil je een cursus volgen? Schrijf je in

Cursussen combineren? Bekijk hier de mogelijkheden

Ervaringen

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.