<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Saskia Morien: "We doen het met z’n allen"

“Het gaat niet alleen om de processen, maar juist om de mensen.” Als teamleider cursussen zet Saskia Morien zich dagelijks in voor cursisten en zorgt ze dat de mensen in haar team fijn kunnen werken.

“Typerend voor WisMon is dat er ‘never a dull moment’ is en dat dingen zomaar kunnen veranderen,” vertelt Saskia. “Mijn sollicitatiegesprekken waren met Martin (oprichter WisMon) en Tim (directeur) in een café in de buurt. Bij het eerste gesprek kwam al naar voren dat de vacature toch iets anders was geworden: Zo ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan als coördinator Bijlessen.

Schakeljaren voor vluchtelingen

Naast het coördineren van de bijlessen werd Saskia verantwoordelijk voor het organiseren van bètacursussen voor statushouders. “In 2017 merkten we dat er steeds meer statushouders vanuit het UAF (stichting voor vluchteling-studenten) deelnamen. We gingen om de tafel met het UAF om meer voor hen te kunnen betekenen in de begeleiding van deze studenten. Zo kwamen we terecht bij de schakelklassen en schakeljaren bij verschillende hogescholen en universiteiten. Ik vond het ontzettend gaaf dat WisMon zich ook voor deze doelgroep wilde inzetten. Ik ging aan de slag met de coördinatoren van de verschillende schakeljaren om onderwijs te verzorgen voor statushouders. Het plannen hierin was de grootste uitdaging en het met de klant meedenken over oplossingen die voor hen het meest gunstigst zijn.” Nu pakt Saskia het coördineren van deze cursussen samen op met haar teamleden.

We doen het samen

Goed samenwerken en het gevoel dat je het samen doet zijn voor Saskia belangrijke pijlers onder haar werk. “Ik vind het belangrijk dat iedereen iets van elkaars werk af weet. Zo kunnen we voor elkaar invallen en elkaar helpen om bijvoorbeeld het werk beter aan te pakken. Onder de coördinatoren leeft echt een cultuur van ‘we doen het met z’n allen’. Ook onder de docenten proberen we dit te bereiken: mocht iemand bijvoorbeeld een dag uitvallen of op vakantie gaan dan kunnen docenten dit voor elkaar opvangen.” Om te weten wat haar collega’s nodig hebben om te groeien, werkt Saskia ook mee in de uitvoer. “Ik heb gemerkt dat het niet alleen om de processen gaat, maar juist om de mensen.”

Geen mini-radartje in het groter geheel

Inmiddels is Saskia alweer zes jaar in dienst van WisMon. Vooral de collegialiteit en de platte organisatiestructuur spreken haar aan: “Bij WisMon werken ontzettend leuke mensen, er wordt hier naar elkaar omgekeken en we versterken elkaar in het werk. Ik heb dat op andere plekken wel anders gezien, waar mensen elkaar tegenwerken. Mensen hebben een hart voor de zaak en willen er het beste van maken. Heel soms moeten we mensen ook een beetje afremmen in hun enthousiasme en hun ideeën. Focus is daarin belangrijk. Ik kan hier nog zo veel leren. WisMon is een lerende organisatie en je moet af en toe tegen chaos kunnen.

Wat ik daarnaast fijn vind is dat je zeggenschap hebt als werknemer, het is nog net geen eis om je mening te geven, maar de frisse blik wordt gewaardeerd, juist ook bij nieuwe collega’s, die hun eigen specifieke achtergrond meenemen. Ik heb het gevoel dat ik word gezien en dat ik hier mijn steentje kan bijdragen. De organisatie is klein genoeg dat je iedereen ziet, zowel de docenten, de cursisten, als andere collega’s waar je niet direct mee te maken hebt. Dat helpt mee, dat je geen mini-radartje bent in het grotere geheel.”

Volwassen geworden

De laatste paar jaren maakte WisMon een behoorlijke groeispurt door. Dat bleef ook bij Saskia niet onopgemerkt. “In 2018 kwam ik terug van zwangerschapsverlof en toen merkte ik wel hoe snel een organisatie kan groeien: we hadden toen een volledige nieuwe dienst opgebouwd in het neerzetten van robots en hoe je deze kan gebruiken in de klas én er waren nieuwe collega’s bij WisMon. Dat was één van de meest chaotische periodes bij WisMon, er gebeurde veel en de organisatie ontwikkelde zich enorm. Van daaruit zijn we meer gaan structureren en plannen, dat heeft WisMon echt goed gedaan.

Vergeleken met zes jaar geleden zijn we nu een stuk professioneler, WisMon is volwassen geworden als bedrijf. We weten wat onze visie en missie is en wat onze richting is. We kijken bij alles wat we doen of het past of niet. We kijken ook vooruit: heeft het wel zin om een nieuwe dienst neer te gaan zetten?”

Mopperen uit een goed hart

Professioneel of niet: werken bij WisMon blijft altijd verrassend, vindt Saskia. “Ik ken WisMon als een ‘hands-on’ organisatie en dat mag je soms heel letterlijk nemen. Zo heb ik samen met Martin in ons vorige pand een muurtje staan bouwen, omdat we extra ruimte nodig hadden. Bij het verhuizen naar ons huidige pand hebben we met z’n allen dozen staan sjouwen, muurtjes geschilderd, stickers geplakt en zelfs samen staan opruimen op zaterdag. Mensen kunnen hier ook goed mopperen, maar wel op een goede manier. Het komt altijd uit een goed hart, we houden elkaar scherp.”

Verhalen van andere collega's

Van STEM naar STEAM op het Novalis College

Lees verder

Digital Geletterdheid leerlijn & implementatie voor Hub Noord-Brabant

Lees verder

Het Zwinlokaal van de Toekomst laat leerlingen techniek beleven

Lees verder