<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Terugblik op… de opleiding coördinator Wetenschap & Techniek

Regelmatig blikken we terug op trainingen en opleidingen die we bij WisMon aanbieden. Wat was de ervaring van de trainer? En, belangrijker nog: hoe werd de training ontvangen door de deelnemers?

Alle ervaringen over de opleiding coördinator Wetenschap & Techniek lees je in deze blog. Denk jij erover deze 5-daagse training te volgen? Lees dan gauw wat jouw voorgangers erover te zeggen hebben!

In het kort: wat leer je?

De verkorte opleiding tot coördinator Wetenschap & Techniek is opgezet voor leerkrachten uit het primair onderwijs die W&T op een laagdrempelige manier willen verbinden aan hun curriculum.

In 5 dagen word je meegenomen in de wereld van Onderzoekend en Ontwerpend leren en ga je zelf praktisch aan de slag met W&T en Maakkunde.

Daarnaast werk je onder begeleiding aan je eigen leerlijn en lessen en bekijk je de kansen die er zijn om samenwerkingen aan te gaan met instanties van buitenaf.

Wat is de kracht van deze opleiding?

Trainster Marcella is duidelijk over de kracht van de opleiding: “De diversiteit van de groep maakt deze opleiding heel bijzonder. Sommige deelnemers hebben nog geen duidelijke W&T-visie; andere doen al veel meer dan ze zelf denken. Ook de verschillende lesideeën die tijdens de training opborrelen, zijn altijd weer verrassend. Mensen inspireren elkaar echt!”

Een deelnemende leerkracht stipt een ander punt aan: “Ik had bewust gekozen voor een verkorte opleiding, omdat ik niet zo goed tegen langdradige scholing kan. Lekker vlot door de stof heen en inspiratie op

doen bij elkaar. Dat was precies hoe deze opleiding was opgebouwd.”

Vrije ruimte

Ook de vrije ruimte die de deelnemers krijgen om hun lesplan in te vullen, wordt gewaardeerd: “Ik heb vanaf het begin in mijn achterhoofd gehad wat mijn ‘opdracht’ binnen deze opleiding was: een plan maken om techniek een structurele plek binnen onze school

te geven. Hierdoor vond ik de vrije ruimte heel fijn. In die tijd kon ik de opgedane kennis toepassen op een manier die binnen onze school past.”

Aandachtspunten

Op de vraag of er nog aandachtspunten zijn voor een volgende training, antwoordt trainster Marcella: “Eigenlijk was ik tijdens deze hele opleiding zelf ook bezig met Onderzoekend en Ontwerpend leren. Ik heb hier en daar de inhoud aangepast aan de wensen van de deelnemers. De ervaring die ik daar dit jaar mee heb opgedaan, neem ik vast weer mee naar volgend jaar.”

 

De deelnemende leerkracht vult aan: “Ik vond het super dat de docent iedere keer wat deed met de feedback van de deelnemers. Daardoor werden bepaalde onderwerpen nog extra verdiept. Verder is het handig als je als nieuwe deelnemer al wel wát kennis van W&T hebt. Daarmee komt de inhoud van de opleiding nog beter tot z’n recht.”

Interesse?

Heb je na het lezen van deze ervaringen zelf interesse in de verkorte opleiding tot coördinator Wetenschap & Techniek? Download dan nu de brochure!

Download de brochure

Enthousiast geworden?

Lees meer over de opleiding coördinator Wetenschap & Techniek en schrijf je direct in.

Meer weten?

Wil je meer weten of sparren over wat WisMon voor jouw school kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderwijs@wismon.nl of 030-2372100. Wij denken graag met je mee!

Dit vind je misschien ook interessant

W&T in het basisonderwijs: IKC Magenta

Lees verder

Innovatieve technieklessen in het speciaal onderwijs

Lees verder