<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Techniek in de klas

Met een techniekcoach in de klas ga je op een laagdrempelige manier aan de slag met wetenschap en techniek, onderzoekend en ontwerpend leren en digitale geletterdheid. 

Breng techniek in de klas met een techniekcoach

Wil je als school meer aandacht besteden aan digitale geletterdheid of Wetenschap & Techniek, maar vind je het moeilijk om dit vorm te geven in je klas? Dan kan je onze techniek- of digicoach inschakelen voor ondersteuning in de klas.

Onze techniekcoaches ondersteunen leerkrachten bij de uitvoer van W&T lessen. Vanuit het principe ‘voordoen, samen doen, alleen doen’, verbinden we gedurende een langere periode een coach aan jouw school. Ze dragen hun ervaring al doende aan je over, zodat jij een vliegende start maakt met inspirerende technieklessen, onderzoekend en ontwerpend leren of digitale geletterdheid. Geheel passend bij jouw situatie. 

Onze techniekcoaches:

Koppelen lessen aan kerndoelen en thema’s van jouw school 

Laten je kennismaken met nieuwe technologieën

Ondersteunen jou bij betekenisvolle lessen

 

Met een techniekcoach van WisMon geef je op een structurele manier aandacht aan techniek in de klas!

 

Stuur mij meer informatie

Digitale en sociale vaardigheden 

De goed getrainde techniekcoaches van WisMon staan klaar om jou als leerkracht te ondersteunen bij jouw lessen, zodat jij binnenkort beschikt over alle benodigde vaardigheden. Leerlingen gaan aan de slag met W&T en werken tegelijk aan hun digitale vaardigheden, o.a. informatievaardigheid en basis ict-vaardigheid. De sociale vaardigheden samenwerken en creativiteit staan hierbij centraal.

En de materialen? Die nemen wij mee of zijn gewoon op school aanwezig! En omdat onze lesprogramma’s passen bij de interventies van NPO, kan je gebruik maken van het bijbehorende budget voor de techniekcoach.

Een structurele oplossing!

Met regelmaat techniek in de klas maakt de grootste impact. Daarom zetten we onze techniekcoaches structureel in. De techniekcoach ondersteunt de leerkracht, en de technieklessen kunnen een invulling of een uitbreiding van het onderwijs zijn.  

Welke optie je ook kiest, we werken altijd vanuit de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren (O&O). Daarbij gebruiken we een grote diversiteit aan werkvormen, waarbij de nieuwsgierigheid van de leerling wordt geprikkeld op het eigen niveau. 

Goed getrainde techniekcoaches
Gekoppeld aan de interventies van het NPO
Een snelle oplossing voor het lerarentekort

Innovatieve technieklessen voor Hub Noord-Brabant

Leerlingen kennis laten maken met verschillende facetten van techniek: dat was het hoofddoel van Daniëlle Lulofs, directeur onderwijs van Hub Noord-Brabant. En omdat ze zelf de expertise nog niet in huis hadden, gingen hier vier techniekcoaches van WisMon een jaar lang op zes verschillende locaties mee aan de slag.

Met VR-brillen, lasersnijders en allerlei leuke proefjes hebben de techniekcoaches van WisMon met succes flink de leerlingen enthousiast gemaakt!

Lees verder

Voorbeelden van onze lessenreeksen

Een planetarium maken

In deze lessenserie over ruimtevaart bouwen je leerlingen hun eigen planetarium. Tijdens dat proces volgen ze de stappen van ontwerpend leren. Ondertussen leren ze over de geschiedenis van het planetarium en over de onderdelen van ons zonnestelsel. Ook moeten ze actief aan de slag met berekeningen om het planetarium op schaal te kunnen maken.

Smartcity - stad van de toekomst

Veiligheid staat in een smart city voorop! Je leerlingen toveren tijdens deze serie een mBot om tot een zelfrijdende auto! Ze programmeren de robot zo, dat hij de kamer rond rijdt en hierbij eventuele obstakels ontwijkt. Hierbij gaan de kinderen aan de slag met diverse programmeerprincipes, zoals herhaling, als-dan en functies. Daarnaast leren ze hoe de ultrasoon- en lijnvolgsensor werken en hoe ze deze programmeren.

Een ruimtereis naar Mars

In deze lessenserie adviseren leerlingen de Ruimteacademie over een ruimtereis naar Mars of Venus. Ze gaan kijken wat ze allemaal al weten over een ruimtereis en de planeten en wat ze nog willen weten. Daaruit worden dan onderzoeksvragen opgesteld en de onderzoeken worden uitgevoerd. Op basis van de resultaten worden er conclusies getrokken en er wordt een een adviesrapport geschreven en gepresenteerd.

Onze techniekcoaches

Joyce

Joyce wordt helemaal enthousiast van het ontwikkelen van toffe lessen die leerlingen blij maken. Ze test alles graag in de praktijk als techniekcoach en deelt daarnaast haar kennis en kunde met leerkrachten tijdens Maakkunde-trainingen.

Maartje

Maartje geeft Maakkunde-trainingen aan leerkrachten en gaat graag ook zelf met de leerlingen op onderzoek uit als techniekcoach in een Wetenschap en Techniek les.

Wendie

Wendie is onze specialist op gebied van O&O, met haar ervaring in zowel de technische branche als in het onderwijs is zij een trainer die leerkrachten begrijpt en echt kan enthousiasmeren voor Maakonderwijs.

Ook techniek in de klas met een techniekcoach?

Neem contact op met onze W&T expert en trainer Wendie. Ze kan je alles vertellen over de mogelijkheden van een techniekcoach voor de klas.

Je kunt Wendie bereiken op wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online afspraak in.