<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Een Techniekcoach in de klas

Een techniekcoach in de klas is een laagdrempelige manier om met wetenschap en techniek, onderzoekend en ontwerpend leren en digitale geletterdheid aan de slag te gaan. WisMon zet een techniekcoach in die past bij jouw team en aansluit op het curriculum. 

Ik wil een techniekcoach!

Wil je als school aan de slag met wetenschap en techniek maar heb je op het moment geen leerkracht beschikbaar die prikkelende lessen kan geven? WisMon helpt je graag een handje. Onze techniekcoaches ontzorgen leerkrachten met lessen digitale geletterdheid, maakonderwijs en wetenschap en techniek. We putten hierbij uit een grote diversiteit aan werkvormen, waarbij de nieuwsgierigheid van de leerling wordt geprikkeld. Ieder kind kan op het eigen niveau aan de slag en vergroot zijn of haar kennis en ervaring op een passende manier. 

Veel scholen kampen met een lerarentekort. Daardoor komen didactieken als onderzoekend en ontwerpend leren en onderwerpen als digitale geletterdheid en Wetenschap & Techniek op een wat lager pitje te staan.  

Met een techniekcoach in de klas hoeft W&T niet stil te staan! Eén dag of dagdeel per week kunnen leerlingen leskrijgen van een bekwame vakexpert. 

 

Structureel inzetbaar voor een langere periode

Geen gedoe met inwerken of materialen

Aan de slag met digitale vaardigheden en Onderzoeken & Ontwerpen

 

Stuur mij meer informatie

Digitale en sociale vaardigheden 

Bij WisMon vind je goed getrainde techniekcoaches die een lesdag of dagdeel voor hun rekening nemen. Je leerlingen worden geënthousiasmeerd voor wetenschap en techniek en werken tegelijk aan hun digitale vaardigheden met oa. robotica, programmeren en virtual reality. Ze leren daarnaast nog beter samenwerken en reflecteren op hun leerproces. En de leerkracht die wordt volledig ontzorgd. De techniekcoach hoeft niet te worden ingewerkt en ook de materialen nemen we mee. 

In onze lessen en lesprogramma’s maken we ook de koppeling met enkele interventies die beschreven staan in de menukaart van NPO. Daardoor kun je het bijbehorende budget inzetten voor de uitvoering ervan. 

Een structurele oplossing!

Omdat regelmatig aandacht voor W&T in de klas de grootste impact maakt, zetten we onze techniekcoaches structureel in. Deze techniekcoach werkt samen met de leerkracht of kan als vervanger werken. De lessen kunnen als aanvulling of uitbreiding op het onderwijs werken. 

Welke optie je ook kiest, we werken altijd vanuit de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL). Daarbij gebruiken we een grote diversiteit aan werkvormen, waarbij de nieuwsgierigheid van de leerling wordt geprikkeld op het eigen niveau. Op een passende manier worden kennis en ervaring uitgebreid. 

Goed getrainde techniekcoaches
Gekoppeld aan de interventies van het NPO
Een snelle oplossing voor het lerarentekort

Innovatieve technieklessen voor Hub Noord-Brabant

Leerlingen kennis laten maken met verschillende facetten van techniek: dat was het hoofddoel van Daniëlle Lulofs, directeur onderwijs van Hub Noord-Brabant. En omdat ze zelf de expertise nog niet in huis hadden gingen vier techniekcoaches van WisMon een jaar lang op zes verschillende locaties daarmee aan de slag.

Met VR-brillen, lasersnijders en allerlei leuke proefjes hebben ze met succes flink wat leerlingen enthousiast gemaakt!

Lees verder

Voorbeeld lessenseries

Een planetarium maken

In deze lessenserie over ruimtevaart bouwen je leerlingen hun eigen planetarium. Tijdens dat proces volgen ze de stappen van ontwerpend leren. Ondertussen leren ze over de geschiedenis van het planetarium en over de onderdelen van ons zonnestelsel. Ook moeten ze actief aan de slag met berekeningen om het planetarium op schaal te kunnen maken.

Smartcity - stad van de toekomst

Veiligheid staat in een smart city voorop! Je leerlingen toveren tijdens deze serie een mBot om tot een zelfrijdende auto! Ze programmeren de robot zo, dat hij de kamer rond rijdt en hierbij eventuele obstakels ontwijkt. Hierbij gaan de kinderen aan de slag met diverse programmeerprincipes, zoals herhaling, als-dan en functies. Daarnaast leren ze hoe de ultrasoon- en lijnvolgsensor werken en hoe ze deze programmeren.

Een ruimtereis naar Mars

In deze lessenserie adviseren leerlingen de Ruimteacademie over een ruimtereis naar Mars of Venus. Ze gaan kijken wat ze allemaal al weten over een ruimtereis en de planeten en wat ze nog willen weten. Daaruit worden dan onderzoeksvragen opgesteld en de onderzoeken worden
uitgevoerd. Op basis van de resultaten worden er conclusies getrokken en er wordt een een adviesrapport geschreven en gepresenteerd.

Onze techniekcoaches

Joyce

Joyce wordt helemaal enthousiast van het ontwikkelen van toffe lessen die leerlingen blij maken. Ze test alles graag in de praktijk als techniekcoach en deelt daarnaast haar kennis en kunde met leerkrachten tijdens Maakkunde-trainingen.

Maartje

Maartje geeft Maakkunde-trainingen aan leerkrachten en gaat graag ook zelf met de leerlingen op onderzoek uit als techniekcoach in een Wetenschap en Techniek les.

Rosanne

Rosanne is onze PO specialist en helpt leerkrachten graag aan inspiratie om Wetenschap en Techniek laagdrempelig in de school te brengen, zelfs bij de kleuters!

Wendie

Wendie is onze specialist op gebied van O&O, met haar ervaring in zowel de technische branche als in het onderwijs is zij een trainer die leerkrachten begrijpt en echt kan enthousiasmeren voor Maakonderwijs.

Ook een techniekcoach in de klas?

Neem contact op met onze W&T expert en trainer Marcella. Ze kan je alles vertellen over de mogelijkheden van een techniekcoach voor de klas.

Je kunt Marcella bereiken op marcella@wismon.nl of  030-237 21 24 of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.