<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Behaal je vwo deelcertificaat!

Ben jij gezakt voor je vwo-examen en moet jij een deelcertificaat halen voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde of biologie? Of mis je een vak voor toelating tot de hogeschool of universiteit? WisMon biedt een alternatief voor het volwassenen voortgezet onderwijs (VAVO), waarmee je in één jaar je vwo bètavakken kunt halen!

Hoe haal je een deelcertificaat vwo?

Wat is een deelcertificaat?

Een vwo-deelcertificaat behaal je door op te gaan voor het staatsexamen.  Deze examens worden 1x per jaar afgenomen. Je kunt het zien als een diploma voor één individueel vak, waarmee je je vwo-diploma compleet kunt maken of aanvullen. Dit kan handig zijn wanneer je bent gezakt voor je vwo-examen, je profiel niet aansluit op je gekozen studie of wanneer je op latere leeftijd nog een vwo-diploma wilt halen.

Hoe bereid je je voor op op het staatsexamen?

Bij WisMon kan je, net zoals bij het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (VAVO), één of meerdere vakken inhalen. WisMon is gespecialiseerd in de bètavakken en biedt cursussen aan van verschillende lengte en intensiteit. Met altijd als doel: je vwo deelcertificaten in de bètavakken behalen, zodat jij alsnog kunt starten aan jouw gekozen studie!

Ons cursusaanbod

Zo bieden we bij WisMon de jaarcursus aan. Deze lijkt qua intensiteit het meeste op het VAVO. Deze jaarcursus is zo ingericht dat je, indien nodig, alle vier de vwo bètavakken in 1 jaar kunt behalen. Onze cursussen zijn zowel overdag als in de avonduren gepland. Je sluit de jaarcursus af met een staatsexamen waarmee je een deelcertificaat behaald. Hiermee kan jij je diploma aanvullen of alsnog je vwo-diploma halen.

Wil je niet nog een héél jaar in de schoolbanken zitten? Kies dan voor een voorjaarscursus of najaarscursus bij WisMon. Je bereidt je in 4 maanden voor op het staatsexamen waarmee je een deelcertificaat behaald. Of je gaat op voor het ccvx voortentamen.

Voor de échte diehards hebben we de zomercursus. Hierbij ga je in juni en juli elke dag naar school en sluit je de cursus af met een CCVX voortentamen. Deze optie is alléén voor mensen die nog maar één bètavak missen en al een vwo-diploma hebben behaald.

Wil jij meer weten over hoe je bij WisMon in 1 jaar een deelcertificaat natuurkunde vwo, wiskunde vwo, biologie vwo of scheikunde vwo kunt halen? Vraag dan persoonlijk advies aan of bekijk ons vwo cursusaanbod. Wij denken graag met je mee!

Bekijk onze vwo cursusaanbod

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een studie aan de universiteit? Met onze cursussen op vwo-niveau werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

 

Cursus natuurkunde Cursus wiskunde B Cursus wiskunde A Cursus biologie Cursus scheikunde

Vraag een digitale intake aan

Wil jij meer weten over ons cursusaanbod? Meld je dan aan voor een live-sessie waarin wordt uitgelegd hoe een cursus er bij WisMon uitziet, of vraag persoonlijk advies aan. Wij denken graag met je mee!

Alle vragen