Cursus Wiskunde B HAVO

Heb je als aankomend HBO student wiskunde B op HAVO niveau nodig? Onze volwaardige bovenbouwcursus wiskunde B HAVO bereidt jou voor op het staatsexamen en/of ander benodigd certificaat, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je in

Opbouw van de cursus

Voorkennis

Voorkennis van wiskunde is belangrijk voor het succesvol afronden van de cursus. Wiskunde op onderbouwniveau is aan te raden om de cursus goed af te kunnen ronden.
Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus kan je eerst onze instaptoets maken. Mocht je het fijner vinden om de toets op papier te hebben dan vind je hier de opgaven en antwoorden. Beheers je de stof in deze toets nog niet voldoende, dan adviseren we je om eerst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start 2 weken voor aanvang van deze cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 3,5 uur zelfstudie bij iedere les.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Blok 1
Functies en grafieken
lineaire-, machts-, wortel- en gebroken functies
Blok 2
Exponentiële en logaritmische functies
exponentiële/logaritmische groei, functies en vergelijkingen
Blok 3
Periodieke functies
eenheidscirkel, goniometrische vergelijkingen en transformaties
Blok 4
Differentiëren
som-, product- en kettingregel, raaklijnen en toppen
Blok 5
Meetkunde in het platte vlak
hoeken en afstanden, lijnen en cirkels, meetkundige berekeningen
Blok 6
Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Benodigd lesmateriaal

  • Getal & Ruimte Wis B HAVO, deel 1,2,3 (editie 2015)
  • Grafische rekenmachine type TI 83 of TI 84
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Digitaal lesmateriaal

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal via de Google Drive.

WisMon Boekenservice

Alle benodigde (tweedehands) informatieboeken zijn snel en voor een voordelig tarief bij WisMon te huren of aan te schaffen.

WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt dan dien je deze zélf aan te schaffen. Bestel hier je boeken

Aankomende wiskunde B HAVO cursussen

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week. Bij een jaarcursus worden lessen verspreid over acht maanden, waarbij je één keer per week les hebt.

De verwachte groepsgrootte is gebaseerd op voorgaande jaren. De daadwerkelijke groepsgrootte kan dus afwijken. De maximale groepsgrootte is 20 leerlingen.

Voorjaarscursus

9 jan - 16 apr 2020

VU Amsterdam

Dinsdag en donderdag,
13:30-17:00.

Einddatum onder voorbehoud.

Meld je tijdig aan voor deze cursus! Twee weken voor start bekijken wij aan de hand van het aantal inschrijvingen per stad of deze cursus wel/niet door zal gaan. De groepen kunnen dus worden samengevoegd.

Verwachte groepsgrootte: 10-15

Zomercursus

2 jun - 17 jul 2020

WisMon Utrecht

Maandag t/m donderdag
9:30-13:00

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om uiterlijk drie weken voor start je in te schrijven.

Verwachte groepsgrootte: 15-20

2 jun - 17 jul 2020

VU Amsterdam

Maandag t/m donderdag
9:30-13:00

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om tijdig in te schrijven voor deze cursus. Twee weken voor start bekijken wij aan de hand van het aantal inschrijvingen of deze cursus doorgaat. Bij te weinig aanmeldingen kan de groep worden samengevoegd met de groep in Utrecht.

Minimum aantal deelnemers: 8

Wil je een cursus volgen? Schrijf je in

Cursussen combineren? Bekijk hier de mogelijkheden

Ervaringen

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.