<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

In één zomercursus je natuurkunde inhalen, zo doe je dat!

Je hebt de studie van je dromen gevonden, alleen ben je in de vierde vergeten om natuurkunde of een ander bètavak te kiezen dat verplicht is om toegelaten te worden. Droom in duigen? Nee hoor, er is een uitweg!

Het komt vaker voor dan je denkt. Je hebt je profiel gekozen en gaat je dan oriënteren op een leuke studie op de universiteit of hogeschool. Dan vind je een leuke studie die je graag wilt gaan studeren, maar daar blijk je dan toch natuurkunde voor nodig te hebben. En dat zit nou nét niet in je profiel! Een andere studie kiezen? Nee hoor, helemaal niet nodig! Zelfs wanneer je natuurkunde of een ander bètavak zoals scheikunde of wiskunde B mist kan je dit nog inhalen in één zomer!

 

Spijker natuurkunde bij in een zomer en start met studeren in september

Wanneer je een vak zoals natuurkunde, wiskunde B of scheikunde mist, dan ken je waarschijnlijk wel de VAVO. Hier kan je in één of twee jaar een vak inhalen. Maar wist je dat er ook een snellere manier is waardoor je geen tussenjaar hoeft te nemen en nog een jaar in de schoolbanken hoeft te zitten?

Bij WisMon kan je een intensieve zomercursus natuurkunde havo en natuurkunde vwo volgen. Dit kan in Utrecht, online en in Amsterdam. In deze zomercursus ga je in juni en juli vol aan de bak in een kleine groep, en ploeg je de hele bovenbouwstof door.

Onderwerpen zoals mechanica en energie, elektriciteit en elektromagnetisme, radioactiviteit, golven en straling en de quantumwereld (alleen bij vwo) komen tijdens zo’n zomercursus allemaal voorbij. Je sluit dan de cursus eind juli af met het CCVX voortentamen; een alternatief voor het staatsexamen. Met dit CCVX-testimonium op zak wordt jij alsnog toegelaten tot jouw gekozen studie.

Mis je geen natuurkunde maar een ander vak? Ook voor wiskunde a, wiskunde b, scheikunde of biologie op havo-, en vwo-niveau kun je bij WisMon terecht.

Hoe werkt een zomercursus natuurkunde?

Een zomercursus in juni-juli duurt zeven weken waarin je één vak kunt volgen. Je zit in die periode élke dag een dagdeel in de schoolbanken. Dus van maandag t/m vrijdag les in de ochtend of de middag. De lessen van een zomercursus natuurkunde havo en vwo duren 4 uur. De rest van de dag gebruik je om je huiswerk bij te werken.

Tijdens de zomercursus is er veel aandacht voor het werken met (examen-)opgaven. De laatste lessen staan geheel in het teken van tentamentraining voor het CCVX voortentamen. Hierin leer je bijvoorbeeld stappenplannen om de opgaves zo goed en grondig mogelijk op te lossen. Een zomercursus is erg pittig, omdat je eventjes voltijd aan het studeren bent en je alles op alles moet zetten om je ccvx-voortentamen te halen. Maar na even doorbikkelen kan je in augustus nog genieten van een vakantie en start je in september met je studie!

Geïnteresseerd in de zomercursus?

 

In één jaar alle exacte vakken inhalen

Vind je een zomercursus iets te heftig? Of heb je meer tijd nodig omdat je ook wiskunde a of b, scheikunde of biologie moet inhalen? Of misschien heb je een deelcertificaat natuurkunde havo of vwo nodig waarvoor je het staatsexamen moet afleggen.  In zo’n geval kies je dan voor een tussenjaar waarin je een jaarcursus, najaarscursus of voorjaarscursus volgt. Door slim te combineren binnen het cursusaanbod, is het mogelijk om zelfs alle vier de bètavakken in één jaar in te halen. Onze cursussen natuurkunde havo en vwo starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam, Utrecht en online. Lees hier meer over onze andere cursussen.

 

Alle informatie op een rijtje

Bekijk het cursusaanbod

Mis jij nog natuurkunde?

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding of de universiteit? Of wil je de volledige bovenbouwstof nog een keer doorlopen? Onze cursussen wiskunde a, wiskunde b, natuurkunde, scheikunde of biologie behandelen de gehele bovenbouwstof. We bereiden je optimaal voor het halen van een deelcertificaat of het CCVX voortentamen. Zo kun je alsnog worden toegelaten tot jouw studie naar keuze!

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij meer weten over ons cursusaanbod? Meld je dan aan voor een live-sessie waarin wordt uitgelegd hoe een cursus er bij WisMon uitziet, of vraag persoonlijk advies aan. Wij denken graag met je mee!