<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Toekomstgericht wetenschap- & techniekonderwijs

Jouw lessen leuk en toegankelijk maken met innovatief bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs? Iedere dag zetten wij ons in voor het onderwijs van morgen. Ontdek wat WisMon voor jou als leraar of instelling kan betekenen.

De jeugd heeft de toekomst, maar is ze daar ook klaar voor? Hoe bereiden wij jongeren nu voor op een goed bestaan in een omgeving waar technologie steeds vaker wordt ingezet? De toekomst is moeilijk voorspelbaar. Toch moeten we onze jeugd voorbereiden op nieuwe, onbekende uitdagingen.

Scholen vormen een belangrijke omgeving voor het onderwijzen van de benodigde kennis en vaardigheden voor de toekomst. Een omgeving waarin de leerkracht de leerling met behulp van wetenschap en technologie helpt om zijn of haar weg richting de toekomst te bewandelen. Vanuit WisMon leveren wij hier een praktische bijdrage aan.

De docenten en onderwijskundigen van WisMon staan elke dag voor de uitdaging om bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk te maken voor zowel leerling als leerkracht. Wij denken mee over hoe je wetenschap toegankelijk maakt en technologie effectief kan inzetten bij het maken van betekenisvolle lesprogramma’s en leerlijnen. Wij ondersteunen en coachen leraren om dit in de lespraktijk goed vorm te geven.

Onderwijsoplossingen voor elk niveau

Basisonderwijs

WisMon helpt basisscholen in het (speciaal) basisonderwijs die aan de slag willen gaan met Wetenschap & Techniek, Maakkunde, Digitale Geletterdheid en Onderzoeken en Ontwerpend leren.

 

Wetenschap en Techniek Maakkunde Digitale Geletterdheid Onderzoeken en Ontwerpen

 

Voortgezet Onderwijs

WisMon helpt scholen in het voortgezet onderwijs bij het vormgeven van hun onderwijs op het gebied van techniekonderwijs, practicumonderwijs en digitale geletterdheid. Ook ondersteunen we bij het inrichten van een tech- of medialab.

 

Klaslokaal voor de toekomst Practicumonderwijs Techniekonderwijs

Hoger Onderwijs

WisMon helpt onderwijsinstellingen bij het implementeren van innovatieve practica-oplossingen in het curriculum. DNA practicumonderwijs met Schoollabs en het virtuele lab van Labster zijn hier voorbeelden van.

Practicumonderwijs Virtueel Lab (Labster)

Praktijkgerichte ondersteuning

Advies & Implementatie

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom bèta- wetenschap- en techniekonderwijs. Al onze adviestrajecten worden begeleid door vakdocenten en onderwijskundigen. We bundelen onze krachten en delen onze kennis en ervaring, met beter onderwijs als einddoel.

Scholing

Ben je werkzaam als leraar of docent en op zoek naar een praktische training op het gebied van bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs? Lees onze visie op leren en ontdek welke trainingen wij voor je kunnen verzorgen.

Leermiddelen

WisMon heeft een duidelijke visie op wat geschikte leermiddelen zijn en maakt duidelijke keuzes in haar aanbod. Daarbij wordt gelet op inzetbaarheid voor de lange termijn, om schoolbesturen te adviseren in het maken van duurzame keuzes. 

Lesmateriaal

Een module zó inrichten dat je er direct mee aan de slag kunt? Rondom leermiddelen, W&T of voor keuzevakken voor het VMBO? Onze docent-ontwikkelaars maken lesmateriaal op maat met actieve (online) opdrachten, leuke voorbeelden en een mooie visuele uitwerking.

Onze partners

Meer informatie?

Wil je meer weten? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact met je op.