<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Toekomstgericht wetenschap- & techniekonderwijs

Jouw lessen leuk en toegankelijk maken met innovatief bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs? Iedere dag zetten wij ons in voor het onderwijs van morgen. Van strategisch advies en het ontwikkelen van lesmateriaal, tot het professionaliseren van docenten

 

 

De jeugd heeft de toekomst, maar is ze daar ook klaar voor? Hoe bereiden wij jongeren nu voor op een goed bestaan in een omgeving waar technologie steeds vaker wordt ingezet? De toekomst is moeilijk voorspelbaar. Toch moeten we onze jeugd voorbereiden op nieuwe, onbekende uitdagingen.

Scholen vormen een belangrijke omgeving voor het onderwijzen van de benodigde kennis en vaardigheden voor de toekomst. Een omgeving waarin de leerkracht de leerling met behulp van wetenschap en technologie helpt om zijn of haar weg richting de toekomst te bewandelen. Vanuit WisMon leveren wij hier een praktische bijdrage aan. Van strategisch advies en het ontwikkelen van lesmateriaal, tot het professionaliseren van docenten

Basisonderwijs

Bezig zijn met wetenschap & technologie (W&T) draagt bij aan het ontwikkelen van talenten. Combineer dit met onderzoekend en ontwerpend leren, digitale geletterdheid en rekenonderwijs en leerlingen gaan goed voorbereid hun toekomst tegemoet!

 

Meer over basisonderwijs

Techniek & Technologie

Continu werken aan het verbeteren van techniekonderwijs vraagt om een lange adem, duidelijke focus en een professionele aanpak. WisMon biedt STO’s en vmbo’s advies en praktische begeleiding bij het opzetten, aanscherpen en implementeren van sterk techniekonderwijs. 

 

 

Meer over Techniek & Technologie

Science & BiNaSk

Wil je als docent op een moderne en makkelijke manier je practicumonderwijs verzorgen? Wij bieden totaaloplossingen om kwalitatief labonderzoek, snijpractica en veldwerk uit te kunnen voeren voor vmbo, havo en vwo.

 

Meer over Science & BiNaSk
Van advies tot implementatie
Training in didactiek en techniek
Ondersteuning naar de behoefte van jouw school

Trainingen & opleidingen

Opleiding Coördinator Wetenschap & Techniek

Ontdek hoe je W&T een structurele plek in het curriculum geeft, en hoe je jouw eigen rol ontwikkelt.
09:00-16:30
Utrecht Lunetten / Op locatie

Opleiding Specialist Digitale Geletterdheid

Ontdek hoe je Digitale Geletterdheid een structurele plek in het curriculum geeft op een inspirerende, praktische en duurzame manier.
10:00-15:00
Utrecht / Op locatie

Basistraining Onderzoekend en Ontwerpend leren

Onderzoekend en Ontwerpend leren is dé didactiek van W&T-onderwijs. Leer hoe je dit op een goede manier inzet in de klas.
1 dagdeel
Op locatie

Aan de slag met Wetenschap & Techniek

Leer hoe je Wetenschap & Techniek met verschillende lessen, werkvormen, activiteiten, thema’s en technologieën kan toepassen in jouw onderwijs.
2 dagdelen
Utrecht / Op locatie / Online

Training Verder met ruimtevaart - Kijken naar klimaat

Breng het heelal tot leven in jouw klas met deze gratis training en het gratis lesmateriaal van ESERO.
15:30 – 17:00
Online

Onze partners