<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Toekomstgericht basisonderwijs

Bezig zijn met W&T draagt bij aan het ontwikkelen van talenten. Combineer dit met onderzoekend en ontwerpend leren, digitale vaardigheden en rekenonderwijs en leerlingen gaan goed bereid op weg naar hun toekomst!

Door in het basisonderwijs aandacht te schenken aan Wetenschap en Techniek (W&T), onderzoekend en ontwerpend leren, digitale vaardigheden en in context geplaatst rekenonderwijs gaan leerlingen goed bereid op weg naar hun toekomst!

Toch kan starten met toekomstgericht basisonderwijs in eerste instantie misschien wel kopzorgen opleveren. Hoe koppel je deze onderwerpen aan lesmethodes, waar vind je goed lesmateriaal en beschikken jij en je collega’s over genoeg kennis en kunde?

WisMon ondersteunt het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs met Wetenschap & Techniek, Onderzoekend en Ontwerpen leren, Digitale Geletterdheid en Rekenonderwijs. Onze begeleiding is praktisch en op maat gemaakt. We streven naar een duurzame implementatie die aansluit op de kerndoelen en lesmethodes van jouw school.

Met WisMon wordt toekomstgericht basisonderwijs de standaard op jouw school!

 

Plan een adviesgesprek in Stuur mij meer informatie

Aan de slag met...

Wetenschap en Techniek

Met WisMon maakt je school een goede start met meer wetenschap en techniek in het basisonderwijs. We ondersteunen jou en je collega’s met het bepalen van een visie, het inbedden van W&T, kant-en-klaar lesmateriaal en trainingen & opleidingen.

Onderzoeken en Ontwerpen

O&O is dé didactiek die honderd procent aansluit bij W&T in het basisonderwijs. Tijdens onze trainingen en met onze WooT werkboeken en hulpkaartjes laten we je zien hoe je er zonder veel moeite voor kunt zorgen dat de leerlingen goed hun eigen onderzoek in de klas kunnen doen.

Digitale Geletterdheid

Ontwikkelingen in de digitale wereld gaan steeds harder. Met de trainingen van WisMon houd je de ontwikkelingen gemakkelijk bij en bereid je leerlingen in het basisonderwijs nog beter voor op de digitale wereld.

Rekenonderwijs

Een rekencoach voor de klas is een laagdrempelige manier om extra aandacht te besteden aan rekenen in het basisonderwijs. De WisMon rekencoach zorgt voor leuk en betekenisvol rekenonderwijs, passend bij jouw team en schoolthema´s.

NEMO Maakkunde

Maakkunde is dé hands-on lesmethode voor onderzoekend en ontwerpend leren in het basisonderwijs. Wil je je verder verdiepen in de lesmethode? Of Maakkunde verder integreren op school? WisMon verzorgt als trainingspartner van NEMO alle team-, en experttrainingen van Maakkunde.

Meer over Maakkunde
Training in didactiek en techniek
Ondersteuning naar behoefte van de school
Bespaart tijd met kant-en-klaar lesmateriaal

Wendie helpt je op weg met toekomstgericht basisonderwijs!

Omdat geen enkel vraagstuk rondom het basisonderwijs hetzelfde is, willen we met je meedenken. Onze W&T expert Wendie neemt graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt Wendie bereiken op wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online afspraak in.