<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Elk kind is een maker met Maakkunde!

De gratis lesmethode van Maakkunde is gemaakt om eenvoudig zelf mee aan de slag te kunnen. Wil je je verder verdiepen? Volg dan een expert-training of training met je team.

Download de brochure

Maakkunde is dé gratis hands-on lesmethode voor onderzoekend en ontwerpend leren. Maakkunde biedt een combinatie van onderzoekend en ontwerpend leren en 21e-eeuwse vaardigheden. In de gevarieerde lessen geef je leerlingen telkens een nieuwe uitdaging waarvoor ze zelf een oplossing verzinnen. En die ziet er lang niet altijd hetzelfde uit.

Wil je je verder verdiepen in de lesmethode? Of Maakkunde verder integreren op school? WisMon verzorgt als trainingspartner van NEMO alle trainingen van Maakkunde. Deze hoogwaardige en betaalbare trainingen geven je vertrouwen en vaardigheden. Je leert de activiteiten van Maakkunde en de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren beter kennen. Volg de training alleen, of samen met je team.

 

Download de brochure Stuur mij meer informatie

Integreer NEMO Maakkunde op school

Een training met je team

Wil je in alle klassen aan de slag met Maakkunde? Volg dan een teamtraining. Je start met de basistraining van vier uur. Daarna kun je uit 3 vervolgtrainingen kiezen. Om vertrouwd te raken met de activiteiten die de leerlingen gaan doen, doe je ze zelf ook. Er is veel aandacht voor de didactiek van ontwerpend leren en onderzoek doen, voor de aansluiting bij rekenen en taal en voor differentie naar niveau en type kind. Een teamtraining kost €1500 per team per dagdeel.

Een training als expert

Voor vakleerkrachten, W&T-experts en techniekcoördinatoren met het specialisme wetenschap en technologie is er de W&T Expert Training. In deze individuele training gaan we ervan uit dat de leerkracht een basis heeft in W&T en onderzoekend en ontwerpend leren. De training voor W&T-experts bestaat uit 3 dagdelen en kost €825 voor alle sessies.

Maakkunde trainingen

Maakkunde Teamtraining

Leer samen met je team hoe je de gratis lesmethode van NEMO Maakkunde in jouw school integreert!
1 dagdeel
Op locatie

Maakkunde W&T Experttraining

Maak kennis met Maakkunde, een hands-on lesmethode voor onderzoekend en ontwerpend leren.
3 dagdelen
Utrecht

Opleiding Coördinator Wetenschap & Techniek

Ontdek hoe je w&t en maakkunde een structurele plek in het curriculum geeft op een inspirerende, praktische en duurzame manier.
09:00-17:00h
Utrecht / Op locatie

Wat is Maakkunde

Maakkunde bestaat uit tien toegankelijke thema’s op het gebied van wetenschap en technologie. Ieder thema heeft twee modules: één voor groep 1-4 en één voor groep 5-8. In iedere module zoeken leerlingen zelf naar een oplossing voor een probleem. Hoe zorg je dat je plantje water krijgt als jij op vakantie bent? En hoe blijf je droog op een zelfgebouwd vlot?

Gebruik het materiaal zoals jij wil

 Op iedere modulepagina staat:

  • Leerkrachtenhandleiding: neemt je stap voor stap mee door alle lessen van de module.
  • Digibordlessen: ga direct aan de slag met de kant-en-klare digibordles.
  • Uitgelichte elementen: geef je les zelf vorm met behulp van de uitgelichte elementen.
  • Downloads: de handleiding, werkbladen en benodigdhedenlijst.
  • Korte activiteiten: om een W&T-activiteit uit te proberen.
Ga naar Maakkunde.nl
Hand-on-training voor je team of als expert
Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Dekt de SLO kerndoelen af voor OJW

Vragen over Maakkunde?

Neem dan contact op met W&T expert en Maakkunde-trainer Marcella. Ze kan je er alles over vertellen!

Je kunt Marcella bereiken op marcella@wismon.nl of  030-237 21 24 of plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in.